Hamburger

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Hjemmelaget hamburger er både raskt og enkelt å lage. Her har burgeren klassisk tilbehør som salat, tomat, løk og syltet agurk, men topp den gjerne med det du liker aller best. 

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin /olje til steking

Tilbehør

  • 4 stk hamburgerbrød
  • 4 stk salatblad
  • 2 stk tomat
  • 12 stk rød løk
  • 2 stk sylteagurk, hel

Slik gjør du

1.  Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.

2. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.

3. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er burgerne medium stekt.

Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.

4. Gjør klar tilbehøret. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken. Vask salat. Kutt tomat, rødløk og syltet agurk i skiver.

5. Fyll brødene med salatblad, burgere, tomat, rødløk og syltet agurk. Ha gjerne på en dressing du liker godt, eller en hjemmelaget ketchup. Server gjerne med potetchips. 

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage hamburgere.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.