Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hamburger
På MatStart er oppskriftene tilpasset barn. Da kan barna lage hamburger selv. Besøk matstart.no

Hamburger

Ingredienser

porsjoner

Burgere:

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin /olje til steking

Tilbehør:

  • 4 blader crispisalat
  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. hel sylteagurk
  • 4 stk. hamburgerbrød
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget hamburger er både raskt og enkelt å lage. Her har burgeren klassisk tilbehør som salat, tomat, løk og syltet agurk, men topp den gjerne med det du liker aller best.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Burgere:

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin /olje til steking

Tilbehør:

  • 4 blader crispisalat
  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. hel sylteagurk
  • 4 stk. hamburgerbrød

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vil du ha et godt tips til burgertilbehør? Syltet rødløk er superdigg på burgeren!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Saftig burger på grillen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 06:04:51