Ingredienser

  • 600 g lettsaltet torsk , kokt og renset for skinn og bein
  • 400 g kokte poteter (gjerne rester)
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. purre
  • 2 ss smør

Hvit saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l melk
  • ca. 1 krm revet muskatnøtt

Pynt:

  • 1 kvist frisk dill
Del

Plukkfisk

(6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g lettsaltet torsk , kokt og renset for skinn og bein
  • 400 g kokte poteter (gjerne rester)
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. purre
  • 2 ss smør

Hvit saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l melk
  • ca. 1 krm revet muskatnøtt

Pynt:

  • 1 kvist frisk dill

Slik gjør du

  1. Bruk fingrene og del fisken i mindre biter.
  2. Skjær ferdig kokte poteter i biter.
  3. Finhakk løk og skjær purreløk i tynne skiver.
  4. Smelt smør i en kjele og fres løk til den er myk og blank. Rør inn mel. Spe med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Sausen skal være forholdsvis tykk.
  5. Vend fisk, potetterninger og ¾ av purren inn i sausen. Varm forsiktig opp til kokepunktet og smak til med salt, pepper og muskat.
  6. Dryss over resten av purren, pynt med litt dill og server, gjerne med flatbrød.
Mange vil gjerne ha sprøstekt bacon til klippfisken, og flere steder serveres den med en klikk smør på toppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant