Plukkfisk

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk.

Ingredienser

  • 600 g lettsaltet torsk , kokt og renset for skinn og bein
  • 400 g kokte poteter
  • 2 stk løk
  • 1 stk purre
  • 2 ss smør

Hvit saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l melk
  • ca. 1 krm revet muskatnøtt

Pynt:

  • 1 kvist frisk dill

Slik gjør du

  1. Bruk fingrene og del fisken i mindre biter.
  2. Skjær ferdig kokte poteter i biter.
  3. Finhakk løk og skjær purreløk i tynne skiver.
  4. Smelt smør i en kjele og fres løk til den er myk og blank. Rør inn mel. Spe med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Sausen skal være forholdsvis tykk.
  5. Vend fisk, potetterninger og ¾ av purren inn i sausen. Varm forsiktig opp til kokepunktet og smak til med salt, pepper og muskat.
  6. Dryss over resten av purren, pynt med litt dill og server, gjerne med flatbrød.
Mange vil gjerne ha sprøstekt bacon til klippfisken, og flere steder serveres den med en klikk smør på toppen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.