Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plukkfisk

Plukkfisk

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet torsk , kokt og renset for skinn og bein
  • 400 g kokte poteter (gjerne rester)
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. purre
  • 2 ss smør

Hvit saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l melk
  • ca. 1 krm revet muskatnøtt

Pynt:

  • 1 kvist frisk dill
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet torsk , kokt og renset for skinn og bein
  • 400 g kokte poteter (gjerne rester)
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. purre
  • 2 ss smør

Hvit saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l melk
  • ca. 1 krm revet muskatnøtt

Pynt:

  • 1 kvist frisk dill

Slik gjør du

  1. Bruk fingrene og del fisken i mindre biter.
  2. Skjær ferdig kokte poteter i biter.
  3. Finhakk løk og skjær purreløk i tynne skiver.
  4. Smelt smør i en kjele og fres løk til den er myk og blank. Rør inn mel. Spe med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Sausen skal være forholdsvis tykk.
  5. Vend fisk, potetterninger og ¾ av purren inn i sausen. Varm forsiktig opp til kokepunktet og smak til med salt, pepper og muskat.
  6. Dryss over resten av purren, pynt med litt dill og server, gjerne med flatbrød.
Mange vil gjerne ha sprøstekt bacon til plukkfisken, og flere steder serveres den med en klikk smør på toppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 19:02:28