Kjøttboller i fløtesaus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Dette er kjøttboller som de gjør det i Sverige, med fløtesaus med honning, sennep, sitron og persille. Servert med potetmos og en bolle salat blir dette en kjempegod og snarlaget hverdagsrett som både barn og voksne vil like.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss iskaldt vann
  • 2 ss margarin til steking

Fløtesaus:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss flytende honning
  • 4 ss hakket bladpersille
  • revet skall av 1 stk sitron

Potetmos:

  • 10 stk potet
  • 1 l vann
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Salat:

  • 1 pose ferdigkuttet salatblanding
  • 10 stk cherrytomat
  • 1 stk gul paprika

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttboller, og form til små boller. Stek bollene i en varm stekepanne med smør eller margarin. Skru ned til middels varme og etterstek i 6-8 minutter.
  2. Ta bollene ut av pannen. Ha fløte, sennep og honning i pannen og visp godt. Kok opp og la sausen småkoke til den tykner. Smak til med salt og pepper.
  3. Ha bollene i sausen og dryss over grovhakket bladpersille og revet sitronskall før servering.
  4. Skrell poteter, del dem i biter og ha dem i en kasserolle. Kok potetene møre i usaltet vann, ca. 10 minutter. Sil av vannet og tilsett melk, smør og krydder. Bruk en potetstamper og mos potetene.
  5. Server kjøttbollene med fløtesaus, potetmos og blandet salat.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.