Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Phat thai

Phat thai

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g risnudler
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 stk. kylling lårfilet i terninger
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. vårløk i biter (à 3 cm)
  • 50 g bønnespirer

Dressing:

  • 4 ss rørsukker
  • 4 ss tamarindvann
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss riseddik
  • 1,5 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ts chilipulver (chili explotion)
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus) (kan sløyfes)

Eggepannekaker:

  • 3 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje til steking

Til servering:

  • 4 stk. tynne vårløk
  • 2 ss hakkede peanøtter
  • 50 g bønnespirer
  • 0,5 ts chilipulver (chili explotion)
  • 0,5 stk. lime
  • 4 stilker frisk koriander

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Phat Thai er en av de mest kjente thailandske retter, og det er også en av de mest populære streetfood-rettene. Den herlige kombinasjonen av det søte, syrlige, sterke og salte sammen er typisk thaimat. Ikke la deg skremme av ingredienslista – dette er enklere enn du tror!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g risnudler
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 stk. kylling lårfilet i terninger
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. vårløk i biter (à 3 cm)
  • 50 g bønnespirer

Dressing:

  • 4 ss rørsukker
  • 4 ss tamarindvann
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss riseddik
  • 1,5 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ts chilipulver (chili explotion)
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus) (kan sløyfes)

Eggepannekaker:

  • 3 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje til steking

Til servering:

  • 4 stk. tynne vårløk
  • 2 ss hakkede peanøtter
  • 50 g bønnespirer
  • 0,5 ts chilipulver (chili explotion)
  • 0,5 stk. lime
  • 4 stilker frisk koriander

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Resltatet blir best om nudlene blir lagt i kaldt vann. Har du dårlig tid kan du koke nudlene i et par minutter og sile av vannet på dem istedenfor, men de kan lett bli klissete og overstekte når du steker dem i panna.

Tamarind fås kjøpt i butikker med et godt utvalg av asiatiske matvarer. Det selges oftest i blokker. Skjær av en liten bit og løs den opp i litt vann, da får du tamarindvann til dressingen. Blokken holder seg lenge i kjøleskapet. Alternativt kan du bruke tamarindpaste som blandes ut med litt vann.

Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block Phat thai

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2025 17:25:42