Blåbærpai

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Gjør klar for brede blåbærblå glis! Med friske bær rett fra skogen, eller fryste bær som har fått tine litt, kan du svinge opp med denne saftige blåbærpaien på kort varsel.

Gjør klar for brede blåbærblå glis! Med friske bær rett fra skogen, eller fryste bær som har fått tine litt, kan du svinge opp med denne saftige blåbærpaien på kort varsel.

Ingredienser

 • 2,5 dl hvetemel
 • 100 g smør
 • 2 ss sukker
 • 1 ss vann

Fyll

 • 5 dl blåbær friske eller frosne
 • 0,5 dl sukker
 • 1 ss potetmel

Slik gjør du

 1. Kjør ingrediensene til deigen raskt sammen i hurtigmikser, eller lag deigen for hånd ved å smuldre smør i mel, tilsette sukker og vann og kna raskt sammen til en fast deig.
  Har du ikke tid til å lage din egen paideig, duger en ferdigdeig fra butikken utmerket. Vi har brukt en paiform på 22 cm.
 2. Pakk godt inn og sett kaldt i 20-30 minutter (om du skal trykke deigen ut i formen, trenger den ikke å hvile).
 3. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Kjevle ut deigen til del er litt større enn formen. Løft deigen forsiktig over i formen og trykk den ned.
 4. Bland blåbær, sukker og potetmel i en bolle, og rør slik at noen av bærene sprekker og safter seg. Hell alt i paiskallet. Jevn ut overflaten.
 5. Stek paien på nest nederste rille i stekeovnen i ca. 30 minutter, eller til paideigen begynner å få fin farge. Sjekk paien halvveis i steketiden. Om noen av bærene fortsatt har et hvitt lag av potetmel, så bruk en gaffel til å blande dem med resten av bærerne.
 6. Ta paien ut av ovnen og la den hvile i noen minutter slik at den får «satt» seg litt før du serverer. 

Vaniljeis eller vaniljesaus smaker godt til.

 

Bruker du fryste bær, så la dem tine på litt tørkepapir først. Da blir resultatet best.

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.