Pasta med ratatouille

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Det tar litt tid å lage en ordentlig ratatouille, men når duften av hvitløk, urter og grønnsaker brer seg i huset vet du at det var vel anvendt tid. Nykokt pasta med ratatouille er en nydelig vegetarisk middag som de aller fleste vi like.

Ingredienser

  • 2 stk rødløk
  • 2 stk aubergine
  • 2 stk grønn squash
  • 2 stk rød paprika
  • 6 stk tomat
  • 4 båter hvitløk
  • 12 potte frisk basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ss balsamicoeddik
  • saft og finrevet skall av 12 stk sitron
  • 12 ss sukker
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kutt løk, aubergine, squash, paprika og tomat i biter på ca 2 ½ x2 ½ cm. Finhakk hvitløk.
  2. Plukk bladene av basilikum og sett til side. Finhakk stilkene.
  3. Varm halvparten av oljen i en vid gryte og fres grønnsaker og basilikumstilker i omganger til alt er mykt og blankt.
  4. Ha alle grønnsakene tilbake i gryten sammen med timian og hakkede/knuste tomater og balsamico. La det hele småkoke i 30-35 minutter. Smak til med sitron, sukker, salt og pepper, og rør inn det meste av basilikumen.
  5. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og fordel pastaen i dype tallerkener. Topp med varm ratatouille og server.
Dryss gjerne revet parmesan eller annen ost over retten ved servering.
Ratatoille er nydelig som fyll i lasagne, og kan brukes som topping på pizza. Den kan også spises kald.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.