Ingredienser

  • 2 stk. rødløk
  • 2 stk. aubergine
  • 2 stk. grønn squash
  • 6 stk. tomat
  • 2 stk. rød paprika
  • 4 båter hvitløk
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts tørket timian
  • 1 boks hermetiske tomater
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ss sukker
Del

Pasta med ratatouille

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det tar litt tid å lage en ordentlig ratatouille, men når duften av hvitløk, urter og grønnsaker brer seg i huset vet du at det var vel anvendt tid. Nykokt pasta med ratatouille er en nydelig vegetarisk middag som de aller fleste vi like.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 stk. rødløk
  • 2 stk. aubergine
  • 2 stk. grønn squash
  • 6 stk. tomat
  • 2 stk. rød paprika
  • 4 båter hvitløk
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts tørket timian
  • 1 boks hermetiske tomater
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ss sukker

Slik gjør du

  1. Kutt løk, aubergine, squash, paprika og tomat i biter på ca 2 ½ x2 ½ cm. Finhakk hvitløk.
  2. Plukk bladene av basilikum og sett til side. Finhakk stilkene.
  3. Varm halvparten av oljen i en vid gryte og fres grønnsaker og basilikumstilker i omganger til alt er mykt og blankt.
  4. Ha alle grønnsakene tilbake i gryten sammen med timian og hakkede/knuste tomater. La det hele småkoke i 30-35 minutter. Smak til med sitron, sukker, salt og pepper, og rør inn det meste av basilikumen.
  5. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og fordel pastaen i dype tallerkener. Topp med varm ratatouille og server.
Dryss gjerne revet parmesan eller annen ost over retten ved servering.
Ratatoille er nydelig som fyll i lasagne, og kan brukes som topping på pizza. Den kan også spises kald.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant