Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kinesiske vårruller

Kinesiske vårruller

Ingredienser

porsjoner

Vi har beregnet 2 vårruller per porsjon.

  • 200 g kylling lårfilet
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 1 stk. revet løk
  • 2 stk. revet gulrot
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finsnittet kinakål
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 150 g bønnespirer
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 håndfull hakket frisk koriander
  • 12 blader filodeig (vårrull-deig, 20 x 20 cm)
  • 1 l frityrolje , eller annen olje som egner seg til frityrsteking

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helsprø ruller som dette ble opprinnelig spist under vårfestivalen i Kina, for å feire det nye året og hylle vårens varme. Nå spises de over hele verden med store variasjoner i smak og fyll. Her har vi fylt dem med kylling, grønnsaker og massevis av deilig smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Vi har beregnet 2 vårruller per porsjon.

  • 200 g kylling lårfilet
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 1 stk. revet løk
  • 2 stk. revet gulrot
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finsnittet kinakål
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 150 g bønnespirer
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 håndfull hakket frisk koriander
  • 12 blader filodeig (vårrull-deig, 20 x 20 cm)
  • 1 l frityrolje , eller annen olje som egner seg til frityrsteking

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 18.03.2025 10:39:31