Indisk krydret lammekjøttdeig med poteter

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Med et utvalg krydder i huset, får du enkelt den deilige indiske smaken på denne retten. Kjøttdeig av lam er anvendelig til raske og smaksrike retter som dette.

Ingredienser

  • 2 stk rødløk
  • 1 stk grønn chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 2 ss olje
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 1 stk hel kanel
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ts garam masala
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 500 g potet
  • 4 stk tomat
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet) eller vann
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 bunt frisk koriander
  • 4 stk nanbrød
  • 1 stk sitron i båter
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding

Slik gjør du

  1. Rens og kutt løk i biter, finhakk chili, hvitløk og ingefær.
  2. Varm olje i en vid gryte og fres løken myk og blank. Ha i chili, hvitløk og ingefær og fres videre et minutt. Tilsett alt krydderet og fres til det dufter godt. Ha i kjøttdeigen og fres videre til den endrer farge. Bruk en gaffel eller stekespaden til å dele den i biter.
  3. Del potet og tomat og ha i gryten sammen med vann. Kok opp, senk varmen og la alt koke til potetene er ferdige. Smak til med salt og kvernet pepper vend inn hakket koriander. Server rykende varm med nanbrød og en salat til. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.