Skrei med tomat- og basilikumsaus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kok inn tomater, smak til med urter og vin. Server skrei og saus, og nyt en lett og smakfull hverdagsrett. 

Ingredienser

  • 800 g skreifilet uten skinn
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Tomat- og basilikumsaus:

  • 5 dl røde og gule cherrytomat
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts chiliflakes
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 dl frisk basilikum
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ts revet sitronskall
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160° C
  2. Del tomatene i to, skrell hvitløken og kutt den fint.
  3. Sett en stekepanne på medium varme, tilsett olivenolje, hvitløk og tomater.
  4. Stek tomatblandingen på lav varme i 10 minutter. Ha hvitvin i pannen og kok i ett minutt.
  5. Kutt basilikum, bland i tomatene sammen med sitronsaft og sitronskall.
  6. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
  7. Del fisken i fire like store biter, krydre med salt og pepper på begge sider. Stek den i en stekepanne sammen med olivenolje til den har fått en fin farge på ene siden. Tilsett tomatsausen og la koke i 3 minutter til fisken er gjennomkokt. 
Serveres med en god olivenolje og brød.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.