Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skrei med tomat- og basilikumsaus

Skrei med tomat- og basilikumsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet uten skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Tomat- og basilikumsaus:

  • 5 dl røde og gule cherrytomat
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 1 dl frisk basilikum
  • 0,5 ts chiliflakes (kan utelates)
  • 1 ts sukker
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Februar og mars er høysesong for fersk skrei. Her serverer vi den fantastiske råvaren på sydeuropeisk vis med ferske tomater, urter og hvitløk. Raskt, enkelt og utrolig godt! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet uten skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Tomat- og basilikumsaus:

  • 5 dl røde og gule cherrytomat
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 1 dl frisk basilikum
  • 0,5 ts chiliflakes (kan utelates)
  • 1 ts sukker
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Pynt med friske basilikumblader og server retten med små, kokte poteter eller ferskt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Skrei – havets Rolls Royce

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB13 21.05.2024 18:25:23