Skrei med tomat- og basilikumsaus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Februar og mars er høysesong for fersk skrei. Her serverer vi den fantastiske råvaren på sydeuropeisk vis med ferske tomater, urter og hvitløk. Raskt, enkelt og utrolig godt! 

Ingredienser

  • 800 g skreifilet uten skinn
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

Tomat- og basilikumsaus:

  • 5 dl røde og gule cherrytomat
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 1 dl frisk basilikum
  • ½ ts chiliflakes (kan utelates)
  • 1 ts sukker
  • revet skall og saft av ½ stk sitron

Slik gjør du

  1. Del cherrytomater i to og finhakk hvitløk.
  2. Varm en stekepanne med olivenolje og tilsett tomater og hvitløk. senk varmen og la tomatene surre i oljen i ca 10 minutter, til de er bløte. 
  3. Ha fiskebuljong i pannen og kok opp.
  4. Hakk basilikum, og bland den i tomatene sammen med chiliflakes, sitronsaft og -skall. Smak til med sukker, salt og pepper.
  5. Del skreifileten i fire like store biter, og krydre stykkene med salt og pepper på begge sider.
  6. Stek fiskestykkene i en stekepanne med olivenolje til fisken har fått fin farge på den ene siden. Tilsett tomatsausen og la alt småkoke i 3 minutter til fisken er ferdig. 
Pynt med friske basilikumblader og server retten med små, kokte poteter eller ferskt brød.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.