Middagstips

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

Kyllingfrikassé med filet

Denne oppskriften har fått4,9 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

En rask kyllingfrikassé er et supert hverdagsaltenativ til den tradisjonelle hønsefrikasséen. Med kyllingfilet istedenfor høne har du en deilig tradisjonsmiddag på bordet i løpet av en knapp time, og du kan bruke opp rotgrønnsaker du har i kjøleskapets grønnsaksskuff. 

Brokkoli- og ertesuppe med torsk

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Torsk er en ypperlig matfisk som er lett å lykkes med. Sammen med denne suppen, og toppet med syltet rødløk, har du et spennende og litt annerledes måte å servere torsken på. 

Grønn shakshuka

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Shakshuka lages tradisjonelt med tomatsaus, egg og grønnsaker, og serveres til frokost. Vi har laget en nydelig grønn versjon, og synes den like gjerne kan serveres som lunsj eller som en lett middag.

Lettsaltet lammekjøtt med raspeballer

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Saltkjøtt av lam med raspeballer er nydelig tradisjonsmat som smaker. Om du vil lage kålrotstappe som her eller bare servere med kokt kålrot i skiver, det blir opp til deg.

Grønnkålsalat med crispy nakkekoteletter

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Grønnkål er en fantastisk grønnsak som kan brukes året rundt. Bruk den i en deilig råkostsalat sammen med tynne skiver av fennikel og en kremet dressing. Perfekt følge til crispy nakkekoteletter!

Smørdampet skrei med pastinakkpuré

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
40–60 min

Pastinakkpuré eller puré av sellerirot, jordskokk eller persillerot er godt tilbehør til torsk eller skrei. Legg skreifilet i saltlake før tilberedning for å få den ekstra fast i kjøttet.

Appelsinkake uten mel

Denne oppskriften har fått4,9 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

I denne saftige og smakfulle appelsinkaken har vi kokt hele appelsiner møre og kjørt dem til mos. En morsom måte å lage kake på, og det gjør den utrolig saftig og smakfull. Hvetemel er byttet ut med finmalte mandler.

Fiskeboller i hvit saus

Turmat
Avansert
Cook Time
Over 60 min

Fiskeboller i hvit saus med poteter og gulrøtter er kjempegod hverdagsmat. Her skal du lage hvit saus fra bunnen av! Det er ganske kult. Du skal også koke poteter og rive gulrøtter. Kjøper du fiskeboller som kommer i kraft, så kan du bruke det til å spe i sausen. Smaksett gjerne sausen med litt karri, hvis du vil!

Kyllingfrikassé med filet

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

En rask kyllingfrikassé er et supert hverdagsaltenativ til den tradisjonelle hønsefrikasséen. Med kyllingfilet istedenfor høne har du en deilig tradisjonsmiddag på bordet i løpet av en knapp time, og du kan bruke opp rotgrønnsaker du har i kjøleskapets grønnsaksskuff. 

Brokkoli- og ertesuppe med torsk

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Torsk er en ypperlig matfisk som er lett å lykkes med. Sammen med denne suppen, og toppet med syltet rødløk, har du et spennende og litt annerledes måte å servere torsken på. 

Grønn shakshuka

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Shakshuka lages tradisjonelt med tomatsaus, egg og grønnsaker, og serveres til frokost. Vi har laget en nydelig grønn versjon, og synes den like gjerne kan serveres som lunsj eller som en lett middag.

Lettsaltet lammekjøtt med raspeballer

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Saltkjøtt av lam med raspeballer er nydelig tradisjonsmat som smaker. Om du vil lage kålrotstappe som her eller bare servere med kokt kålrot i skiver, det blir opp til deg.

Grønnkålsalat med crispy nakkekoteletter

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Grønnkål er en fantastisk grønnsak som kan brukes året rundt. Bruk den i en deilig råkostsalat sammen med tynne skiver av fennikel og en kremet dressing. Perfekt følge til crispy nakkekoteletter!

Smørdampet skrei med pastinakkpuré

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
40–60 min

Pastinakkpuré eller puré av sellerirot, jordskokk eller persillerot er godt tilbehør til torsk eller skrei. Legg skreifilet i saltlake før tilberedning for å få den ekstra fast i kjøttet.

Bidos

Denne oppskriften har fått4 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
40–60 min

Bidos er tradisjonell samisk festmat. Det finnes mange ulike oppskrifter på bidos, og den kan lages både med og uten jevning. Denne oppskriften er blottet for jåleri, og full av smak. 

Appelsinkake uten mel

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

I denne saftige og smakfulle appelsinkaken har vi kokt hele appelsiner møre og kjørt dem til mos. En morsom måte å lage kake på, og det gjør den utrolig saftig og smakfull. Hvetemel er byttet ut med finmalte mandler.

Fiskeboller i hvit saus

Turmat
Avansert
Cook Time
Over 60 min

Fiskeboller i hvit saus med poteter og gulrøtter er kjempegod hverdagsmat. Her skal du lage hvit saus fra bunnen av! Det er ganske kult. Du skal også koke poteter og rive gulrøtter. Kjøper du fiskeboller som kommer i kraft, så kan du bruke det til å spe i sausen. Smaksett gjerne sausen med litt karri, hvis du vil!