Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Pytt i panne med lammeskav
Pytt i panne med lammeskav og grønnsaker er en rask og enkel hverdagsrett for hele familien. Bruk gjerne de grønnsakene du har i kjøleskapet. I stedet for lammeskav kan du også bruke rester av lammelår (lammestek).
- 300 g lammeskav
- 1 ss smør
- 1 stk. gulrot
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. paprika
- 0.5 stk. purre
- 100 g potet
- 2 ss rapsolje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
- 1 ss bladpersille
Tirsdag
Pannekaker med vegetarisk fyll
Parmesangratinerte pannekaker er kjempegodt, og her har vi fylt pannekakene med en smaksrik vegetarfarse laget av deilige grønnsaker og linser. Smakfull vegetarmat som passer både til lunsj og middag.
- 3 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 5 dl melk
- 4 stk. egg
- 1 boks grønne linser
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. grønn squash
- 1 stk. gulrot
- 1 stk. rød paprika
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss olivenolje
- 2 ss harissa
- 2 ts soyasaus
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss parmesan
- 16 stk. cherrytomat
- 1 pose blandet babybladsalat
Onsdag
Krydret steinbit i ovn
Fisk bakt i ovnen er hurtigmat som nesten gjør seg selv. Her har vi brukt steinbitfilet bakt i kryddersmør – en luksus hverdagsrett med masse smak!
- 800 g steinbitfilet
- 1 stk. rødløk
- 12 stk. cherrytomat
- 3 ss smør
- 3 ss frisk kruspersille
- 2 båt hvitløk
- 1 ts paprikapulver
- 0.5 ts tørket timian
- 1 stk. sitron
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
Torsdag
Kjøttkaker med kålstuing
Kjøttkaker til middag er god tradisjonsmat. Her servert med kokte poteter, kålstuing og tyttebær. Ta frem foodprosessoren eller brett opp ermene og lag verdens beste kjøttkaker. Husk at både kjøttdeig og væske skal være kjøleskapskalde når du lager farsen for best mulig binding og konsistens.
- 8 stk. potet
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts malt muskat
- 0.25 ts malt ingefær
- 2 ss potetmel
- 1.5 dl vann
- 4 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 1 l kjøttkraft
- 700 g hodekål
- 4 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 4.5 dl kokevann
- 2 dl melk
- 0.25 ts malt muskat
Fredag
Sushi donuts
Sushi donuts er herlig frisk og lekker å se på. Vi har pyntet med laksefilet, avokado, reddik og agurk, men her er det bare fantasien som setter grenser. Lag gjerne din egen variant!
- 250 g jasminris
- 2 ss riseddik
- 0.5 ss sukker
- 0.5 ts salt
- 0.5 stk. agurk
- 3 stk. reddik
- 150 g laksefilet
- 0.5 stk. avokado
- 1.5 stk. nori ark
- 3 ss sesamfrø
- 3 stilk frisk koriander
Lørdag
Coq au vin
Coq au vin er en usedvanlig smakfull gryterett med opphav fra Burgund i Frankrike. Vi har valgt å bytte ut hanekjøttet med kylling, siden det er langt enklere å få tak i her i butikkene.
- 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
- 35 cl rødvin
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. laurbærblad
- 1 kvist frisk timian
- 200 g lettsaltet sideflesk
- 1.5 ts salt
- 1 ts malt hvit pepper
- 2 l hønsebuljong (utblandet)
- 2 ss tomatpuré
- 10 stk. sjalottløk
- 250 g frisk sjampinjong
Søndag
Svinekam med svisker og julecouscous
Svinekam fylt med svisker og persille er en herlig juleklassiker som mange av oss kjenner til. Her har vi valgt å servere den med couscous med julesmak. Perfekt som del av et koldtbord eller tapasbord.
- 1.5 kg svinekam
- 20 stk. svisker
- 1 bunt bladpersille
- 3 ts salt
- 1.5 ts pepper
- 5 dl vann
- 4 dl kyllingkraft
- 1 stk. hel kanel
- 4 stk. stjerneanis
- 10 stk. hel nellik
- 4 dl couscous
- 1 ss smør
- 2 stk. eple
- 120 g tørket aprikos
- 2 ss frisk persille
- 160 g tørkede tranebær
Dessert
Risboller
Risboller er en gjenganger i norske barneselskaper, og de er dessuten en favoritt blant mange voksne i forbindelse med julen.
- 250 g kokosfett (delfiafett)
- 200 g kokesjokolade
- 2 stk. egg
- 1.5 dl sukker
- 3 ss kaffe
- 100 g puffet ris
For barna
Kokosmakroner
Kokosmakroner er små søte kaker som er ganske lette å lage og som smaker kjempegodt. Hjemmelaget smaker i alle fall dobbelt så godt som de du kan få kjøpt i butikken. Hvis du oppbevarer kakene i en tett boks med bakepapir mellom lagene, holder de seg kjempelenge. Oppskriften gir ca. 20 makroner, og vi har beregnet to til hver.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






