Ingredienser

  • 800 g steinbitfilet
  • 1 stk. rødløk
  • 12 stk. cherrytomat
  • 3 ss smør
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts tørket timian
  • saft og finrevet skall av 1 ts sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Krydret steinbit i ovn

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fisk bakt i ovnen er hurtigmat som nesten gjør seg selv. Her har vi brukt steinbitfilet bakt i kryddersmør – en luksus hverdagsrett med masse smak!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g steinbitfilet
  • 1 stk. rødløk
  • 12 stk. cherrytomat
  • 3 ss smør
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts tørket timian
  • saft og finrevet skall av 1 ts sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Del steinbitfilet i porsjonsstykker.
  2. Skjær rødløk i båter, del cherrytomater i to, og legg i en ildfast form. Plasser fiskestykkene oppå.
  3. Rør smøret mykt. Bland inn finhakket persille, hvitløk, paprikapulver, timian, sitronsaft og sitronskall. Smak til med salt og pepper.
  4. Bruk en skje og fordel blandingen over fiskefiletene.
  5. Sett formen midt i ovnen på 180 °C og stek i 15-20 minutter, eller til smøret har smeltet og fisken er ferdig.

Server steinbitformen med poteter eller ris.

De fleste typer hvit fisk passer til denne retten. Du kan variere den på mange måter ut fra hva slags grønnsaker du bruker, og hva du smaker til smøret med.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant