Lagre

Ingredienser

  • 250 g kokosfett (delfiafett)
  • 200 g kokesjokolade
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 3 ss kaffe , gjerne litt sterk
  • ca. 100 g puffet ris
Del

Risboller

(38)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Risboller er en gjenganger i norske barneselskaper, og de er dessuten en favoritt blant mange voksne i forbindelse med julen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 250 g kokosfett (delfiafett)
  • 200 g kokesjokolade
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 3 ss kaffe , gjerne litt sterk
  • ca. 100 g puffet ris

Slik gjør du

  1. Smelt delfiafett i en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann). Sett bollen på benken og tilsett sjokolade i biter. La stå noen minutter til sjokoladen har smeltet. Rør godt sammen og avkjøl til romtemperatur.
  2. Pisk egg og sukker til luftig og lys eggedosis. Rør inn kaffe og den smeltede sjokoladeblandingen. Bruk en slikkepott og vend inn puffet ris til alt er godt blandet.
  3. Bruk to skjeer og lag boller som settes i muffinsformer eller på matpapir. Avkjøl helt og oppbevar i boks i kjøleskapet til servering.

Risboller - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant