Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinekam med svisker og julecouscous

Svinekam med svisker og julecouscous

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam uten ben
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 5 dl vann
  • 20 stk. svisker
  • 1 bunt bladpersille

Julecouscous:

  • 4 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. stjerneanis
  • 10 stk. hel nellik
  • 4 dl couscous
  • 1 ss smør
  • 2 stk. eple
  • 120 g tørket aprikos
  • 160 g tørkede tranebær
  • 2 ss frisk persille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Svinekam fylt med svisker og persille er en herlig juleklassiker som mange av oss kjenner til. Her har vi valgt å servere den med couscous med julesmak. Perfekt som del av et koldtbord eller tapasbord.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam uten ben
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 5 dl vann
  • 20 stk. svisker
  • 1 bunt bladpersille

Julecouscous:

  • 4 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. stjerneanis
  • 10 stk. hel nellik
  • 4 dl couscous
  • 1 ss smør
  • 2 stk. eple
  • 120 g tørket aprikos
  • 160 g tørkede tranebær
  • 2 ss frisk persille

Slik gjør du

  1. Snitt svoren i tynne striper med ca. 1/2 cm mellomrom. Riss helt ned til kjøttet.Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
  2. Lag et hull tvers igjennom svinekammen med baksiden av en tresleiv. 
  3. Fyll svinekammen med svisker og bladpersille. Press inn så mye du klarer.
  4. Gni svinekammen inn med havsalt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller ildfast form. 
  5. Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumfolie. Sett formen inn i ovnen på 230 °C og damp i 45 minutter.
  6. Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett steken inn i ovnen igjen og stek videre på 175 °C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5 timer. Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill, 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp. Pass godt på. La steken hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
  7. Kok opp kyllingkraft og tilsett krydder. Fjern kjelen ifra platen og la det trekke i 15 minutter. Fjern krydderne fra kraften, kok opp og tilsett couscous og smør. Legg på lokk og skru av platen. Rør med en gaffel etter ca. 5 minutter. Skjær epler og aprikoser i mindre biter og ha i couscousen sammen med tranebær og grovhakket persille.

        Server sviskefylt svinekam på et fat med julecouscous.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 26.04.2024 14:40:41