Svinekam med svisker og julecouscous

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Svinekam fylt med svisker og persille er en herlig juleklassiker som mange av oss kjenner til. Her har vi valgt å servere den med couscous med julesmak. Perfekt som del av et koldtbord eller tapasbord.

Ingredienser

  • 112 kg svinekam uten ben
  • 3 ts havsalt
  • 112 ts pepper
  • 5 dl vann
  • 20 stk svisker
  • 1 bunt bladpersille

Julecouscous:

  • 4 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
  • 1 stk hel kanel
  • 4 stk stjerneanis
  • 10 stk hel nellik
  • 1 ts salt
  • 4 dl couscous
  • 1 ss smør
  • 2 stk eple
  • 120 g tørket aprikos
  • 160 g tørkede tranebær
  • 2 ss frisk persille

Slik gjør du

  1. Snitt svoren i tynne striper med ca. 1/2 cm mellomrom. Riss helt ned til kjøttet.Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
  2. Lag et hull tvers igjennom svinekammen med baksiden av en tresleiv. 
  3. Fyll svinekammen med svisker og bladpersille. Press inn så mye du klarer.
  4. Gni svinekammen inn med havsalt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller ildfast form. 
  5. Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumfolie. Sett formen inn i ovnen på 230 °C og damp i 45 minutter.
  6. Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett steken inn i ovnen igjen og stek videre på 175 °C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5 timer. Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill, 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp. Pass godt på. La steken hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
  7. Kok opp kyllingkraft og tilsett krydderne. Fjern kjelen ifra platen og la det trekke i 15 minutter. Fjern krydderne fra kraften, kok opp og tilsett couscous og smør. Legg på lokk og skru av platen. Rør med en gaffel etter ca. 5 minutter. Skjær epler og aprikoser i mindre biter og ha i couscousen sammen med tranebær og grovhakket persille.

        Server sviskefylt svinekam på et fat med julecouscous.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.