Ingredienser

  • 3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk. egg

Vegetarisk farse:

  • 1 boks grønne linser
  • 1 stk. løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss mørk harissa
  • 2 ts soyasaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss revet parmesan eller vegetarisk alternativ

Tilbehør:

  • 16 stk. cherrytomat
  • 1 pose blandet babybladsalat
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

480kcal

Energi

14.3g

Fett

26g

Protein

58g

Karbohydrater

mg

Jern

Del

Pannekaker med vegetarisk fyll

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Parmesangratinerte pannekaker er kjempegodt, og her har vi fylt pannekakene med en smaksrik vegetarfarse laget av deilige grønnsaker og linser. Smakfull vegetarmat som passer både til lunsj og middag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk. egg

Vegetarisk farse:

  • 1 boks grønne linser
  • 1 stk. løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss mørk harissa
  • 2 ts soyasaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss revet parmesan eller vegetarisk alternativ

Tilbehør:

  • 16 stk. cherrytomat
  • 1 pose blandet babybladsalat
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

480kcal

Energi

14.3g

Fett

26g

Protein

58g

Karbohydrater

mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken og rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La røren svelle i ca. ½ time.
  2. Smelt margarin i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
  3. Når pannekaken er stekt på begge sider tar du den ut og avkjøler på et fat. Fortsett å steke til du har åtte pannekaker
  4. Hell linsene i et dørslag og la dem renne godt av seg. Kjør dem til grov mos med stavmikser eller i hurtigmikser. Sett til sides og finhakk løk, hvitløk, squash, gulrot og paprika.
  5. Varm en stekepanne med olje og stek de hakkede grønnsakene godt til de er myke og begynner å få farge. Bland inn linsemos, tomatpuré, krydder og soyasaus. Smak til med salt og kvernet pepper.
  6. Fordel farsen på pannekakene og pakk dem fint sammen. Legg hver pannekake-pakke med skjøten ned på et bakepapirkledt stekebrett. Strø over med revet parmesan og sett til gratinering i stekeovnen på 200 ° C i et par minutter, eller til fargen er fin og gyllen.
  7. Server de fylte pannekakene med salat og cherrytomater.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant