Pannekaker med vegetarisk fyll

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Parmesangratinerte pannekaker er kjempegodt, og her har vi fylt pannekakene med en smaksrik vegetarfarse laget av deilige grønnsaker og linser. Smakfull vegetarmat som passer både til lunsj og middag.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
  • 12 ts salt
  • 5 dl melk

Vegetarisk farse:

  • 1 boks grønne linser
  • 1 stk løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk rød paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss mørk harissa
  • 2 ts soyasaus
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss revet parmesan

Tilbehør:

  • 16 stk cherrytomat
  • 1 pose ferdig blandet salat
Vis næringsinnhold
Energi
480kcal
Fett
14.3g
Protein
26g
Karbohydrater
58g

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnene til 200 ° C.
  2. Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken og rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La røren svelle i ca. ½ time.
  3. Smelt margarin i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
  4. Når pannekaken er stekt på begge sider tar du den ut og avkjøler på et fat. Fortsett å steke til du har åtte pannekaker
  5. Hell linsene i et dørslag og la dem renne godt av seg. Kjør dem til grov mos med stavmikser eller i hurtigmikser. Sett til sides og finhakk løk, hvitløk, squash, gulrot og paprika.
  6. Varm en stekepanne med olje og stek de hakkede grønnsakene godt til de er myke og begynner å få farge. Bland inn linsemos, tomatpuré, krydder og soyasaus. Smak til med salt og kvernet pepper.
  7. Fordel farsen på pannekakene og pakk dem fint sammen. Legg hver pannekake-pakke med skjøten ned på et bakepapirkledt stekebrett. Strø over med revet parmesan og sett til gratinering i stekeovnen i et par minutter, eller til fargen er fin og gyllen.

          Server de fylte pannekakene med salat og cherrytomater.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.