Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Bakt torsk med linser

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 2 ss olivenolje
  • saften av 0,5 stk. sitron

Linser

  • 2 dl grønne linser eller belugalinser
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss olivenolje
  • 5 dl fiske- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. vårløk
  • 8 stk. cherrytomat
  • 0,5 dl hasselnøtter
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 dl hakket bladpersille
Del

Ovnsbakt torsk med linser

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er ikke mye som skal til – fisk, litt smør eller olje, sitronsaft og krydder. Fisken gjør seg selv i ovnen mens du fikser tilbehøret. Og det blir så godt! Hver gang!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 2 ss olivenolje
  • saften av 0,5 stk. sitron

Linser

  • 2 dl grønne linser eller belugalinser
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss olivenolje
  • 5 dl fiske- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. vårløk
  • 8 stk. cherrytomat
  • 0,5 dl hasselnøtter
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 dl hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  2. Skyll linsene godt i kaldt vann. La dem renne godt av seg.
  3. Finhakk løken. Varm olje i en kjele og fres løken myk og blank. Tilsett linsene og hell i buljong. Kok opp, senk varmen og la linsene koke til de er møre, ca. 20 minutter. Fjern skummet som danner seg på overflaten.
  4. Fjern eventuelt skinn og bein av fiskefiléten og skjær den i like store stykker.
  5. Smør bunnen av en ildfast form med litt smør eller olivenolje. Legg i fiskestykkene og fordel resten av smøret/oljen over. Press over sitronsaft og krydre med litt salt og pepper.
  6. Sett formen midt i ovnen og bak fisken i 12-15 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene (2 ½ -3 ½ cm tykke). Sjekk om fisken er ferdig ved å trykke litt på et av fiskestykkene. Hvis det flaker seg, er fisken ferdig.
  7. Gjør linsene ferdig mens fisken står i ovnen. Finsnitt vårløk, del cherrytomater i to og hakk hasselnøtter grovt. Vend alt inn i linsene sammen med hakket persille og balsamico. Smak til med salt og pepper.

Legg fisken på toppen av linsene og fordel den varme kraften fra formen over.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB15 02.12.2022 23:12:54