Kålruletter

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Kålruletter med brun saus, kokte poteter og rørte tyttebær er tradisjonsmat som smaker! Vi har brukt kinakål, som er enkel å brette og og holder godt på grønnfargen. 

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • ¼ ts malt ingefær
  • ss potetmel
  • ca. 2 dl melk eller vann
  • 16 blad kinakål , savoykål eller kinakål
  • ca. 1 l vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning

Slik gjør du

  1. Ha kjøttdeig, salt, pepper, muskat og ingefær i en hurtigmikser og kjør den i 20-25 sekunder, til du kjøttdeigen blir klebrig. Spe med melk og tilsett potetmel i to omganger.  
  2. Skjær vekk litt av den nederste hvite delen på kinakålen og skyll bladene godt. Kok dem ca. 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann, og la dem renne godt av. 
  3. Legg bladene på kjøkkenpapir slik at de blir så tørre som mulig. Legg en stor skje kjøttfarse på hvert blad, og rull dem sammen til en liten, tett pakke. Bind dem sammen med et lite stykke hyssing, eller legg dem tett i tett i en ildfast form eller panne med skjøten ned.
  4. Slå på kokende buljong og la dem koke i ca. 15 minutter i panne med lokk, eller sett dekk formen med aluminiumsfolie eller lokk i stekeovnen på 200 °C i ca. 30 minutter. Kokevannet kan med fordel brukes til saus.

Server kålruletter med brun saus, kokte poteter og rørte tyttebær, eller hvit saus og stekt bacon.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.