Kålruletter

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

En klassiker som er god å hente frem. Server gjerne med litt tyttebær og hakkede nøtter for en ekstra dimensjon. 

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 112 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 ts malt muskat
  • 14 ts malt ingefær
  • 212 ss potetmel
  • ca. 2 dl melk eller vann
  • 16 blad hodekål eller kinakål
  • ca. 1 l vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning

Slik gjør du

  1. Bland kjøttdeig, potetmel, salt, krydder og melk i foodprosessoren. La det dure og gå i 10-20 sekunder.
  2. Ta kålbladene fra stilken, og skjær vekk den tykkeste delen av stilken. Kok dem ca. 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann, og la dem renne godt av.
  3. Legg en stor skje kjøttfarse på hvert blad, og pakk dem sammen som en pakke. Du kan binde rundt en tråd, eller legge de tett i tett i en ildfast form eller kjele.
  4. Slå på kokende buljong og la dem koke i ca. 15 minutter i kjele med lokk. De kan også "kokes" i ildfast form med lokk/aluminiumsfolie over, i ovnen på 200 °C i ca. 30 minutter. Kokevannet kan med fordel brukes til saus.

Server kålruletter med litt tyttebær og hakkede nøtter. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.