Ingredienser

  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 200 g hvetemel
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 1 pk bacon
  • 150 g sopp , gjerne aromasopp
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 50 g frisk spinat
  • 4 stk. egg
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl revet hvitost
  • 0,5 ts pepper
Del

Pai med sopp og bacon

(10)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En herlig pai med ost, bacon og sopp, som kan nytes sammen med en god salat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 200 g hvetemel
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 1 pk bacon
  • 150 g sopp , gjerne aromasopp
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 50 g frisk spinat
  • 4 stk. egg
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl revet hvitost
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel og smør i terninger i en hurtigmikser og kjør til en smuldret deig. Tilsett vann og kjør deigen raskt sammen. Pakk deigen i plastfolie, og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.
  2. Skjær baconskivene i biter og stek dem gylne i en stekepanne. Del opp soppen og brun den i pannen sammen med baconet og olje. Vend inn spinat, og stek til den faller litt sammen.
  3. Visp egg sammen med crème fraîche, ost og pepper.
  4. Kjevle ut deigen og kle formen. Strø bacon og soppblandingen på bunnen. Hell eggeblandingen over.
  5. Stek paien på 225 ºC i 20-30 minutter til eggestanden stivner og har fått gyllen overflate. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant