Pai med sopp og bacon

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

En herlig pai med ost, bacon og sopp, som kan nytes sammen med en god salat.

Ingredienser

  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 200 g hvetemel
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 1 pakke bacon
  • 150 g sopp , gjerne aromasopp
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 50 g frisk spinat
  • 4 stk egg
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl revet hvitost
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel og smør i terninger i en hurtigmikser og kjør til en smuldret deig. Tilsett vann og kjør deigen raskt sammen. Pakk deigen i plastfolie, og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.
  2. Skjær baconskivene i biter og stek dem gylne i en stekepanne. Del opp soppen og brun den i pannen sammen med baconet og olje. Vend inn spinat, og stek til den faller litt sammen.
  3. Visp egg sammen med crème fraîche, ost og pepper.
  4. Kjevle ut deigen og kle formen. Strø bacon og soppblandingen på bunnen. Hell eggeblandingen over.
  5. Stek paien på 225 ºC i 20-30 minutter til eggestanden stivner og har fått gyllen overflate. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.