Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Wok med kylling og sursøt saus

Wok med kylling og sursøt saus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 4 ss maisenna
  • 2 stk. egg
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 3 stk. paprika i ulike farger
  • 1 stk. løk
  • 1 ts revet frisk ingefær (kan sløyfes)
  • 1 stk. finhakket rød chili (kan sløyfes)
  • 1 boks hermetisk ananas i ringer (á 227 g)

Sursøt saus:

  • 3 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl hønsebuljong eller kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss maisenna
  • lake fra 1 boks hermetisk ananas i biter (0.5-1 dl)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sweet and sour har du kanskje spist en gang på restaurant eller ferie. En sursøt saus lager du enkelt selv – raskt, rimelig og med masse smak. I en kyllingwok med grønnsaker smaker den nydelig!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 4 ss maisenna
  • 2 stk. egg
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 3 stk. paprika i ulike farger
  • 1 stk. løk
  • 1 ts revet frisk ingefær (kan sløyfes)
  • 1 stk. finhakket rød chili (kan sløyfes)
  • 1 boks hermetisk ananas i ringer (á 227 g)

Sursøt saus:

  • 3 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl hønsebuljong eller kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss maisenna
  • lake fra 1 boks hermetisk ananas i biter (0.5-1 dl)

Slik gjør du

Har du dårlig tid? Dropp "paneringen" på kyllingen. Skjær kyllingfileten i strimler, og fres dem raskt på høy varme før du steker grønnsakene. 

  1. Skjær kyllingfilet i biter (ca. 2,5cm x 2,5cm).
  2. Rens og kutt opp løk og paprika i biter. Rens og finhakk chili. 
  3. Hell av ananaslaken i en liten skål, og kutt opp ananasringene i mindre biter. 
  4. Bland sukker, soyasaus, eplecidereddik og kraft eller buljong sammen med laken fra ananasen. 
  5. Ha maizena i en brødpose, legg i kyllingbitene og vend rundt på posen slik at bitene blir godt dekket av maizena. Visp sammen egg og vend deretter kyllingbitene i egget.
  6. Varm olje i en wokpanne, stekepanne eller jerngryte. Ta kyllingbitene opp av egget og fres dem raskt på alle sider. Bruk høy temperatur, men se tilat det ikke svir seg.
  7. Legg kyllingbitene over på en tallerken med kjøkkenpapir.
  8. Fres løk og paprika til det begynner å bli mørt. Ha i chili, revet ingefær og ananasbiter. 
  9. Hell i blandingen til sausen, og kok opp. Jevn sausen med litt maizenna utrørt i kaldt vann. 
  10. Vend inn de stekte kyllingbitene og la alt surre sammen i 2-3 minutter. 

Server wokretten med kokt ris eller kokte nudler. Topp med frisk chili eller koriander for ekstra smak. Pynt eventuelt med sesamfrø. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB13 11.12.2023 16:20:32