Wok med kylling og sursøt saus

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Sweet and sour har du kanskje spist en gang på restaurant eller ferie. En sursøt saus lager du enkelt selv – raskt, rimelig og med masse smak. I en kyllingwok med grønnsaker smaker den nydelig!

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet
  • 4 ss maisstivelse (maizena)
  • 2 stk egg
  • 1 ss olje til steking
  • 3 stk paprika i ulike farger
  • 1 stk løk
  • 1 ts revet frisk ingefær (kan sløyfes)
  • 1 stk finhakket rød chili (kan sløyfes)
  • 1 boks hermetisk ananas i ringer (liten boks) (á 227 g)

Sursøt saus:

  • 3 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl hønsebuljong eller kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • lake fra 1 boks ananas (0.5-1 dl)

Slik gjør du

Har du dårlig tid? Dropp "paneringen" på kyllingen. Skjær kyllingfileten i strimler, og fres dem raskt på høy varme før du steker grønnsakene. 

  1. Skjær kyllingfilet i biter (ca. 2,5cm x 2,5cm).
  2. Rens og kutt opp løk og paprika i biter. Rens og finhakk chili. 
  3. Hell av ananaslaken i en liten skål, og kutt opp ananasringene i mindre biter. 
  4. Bland sukker, soyasaus, eplecidereddik og kraft eller buljong sammen med laken fra ananasen. 
  5. Ha maizena i en brødpose, legg i kyllingbitene og vend rundt på posen slik at bitene blir godt dekket av maizena. Visp sammen egg og vend deretter kyllingbitene i egget.
  6. Varm olje i en wokpanne, stekepanne eller jerngryte. Ta kyllingbitene opp av egget og fres dem raskt på alle sider. Bruk høy temperatur, men se tilat det ikke svir seg.
  7. Legg kyllingbitene over på en tallerken med kjøkkenpapir.
  8. Fres løk og paprika til det begynner å bli mørt. Ha i chili, revet ingefær og ananasbiter. 
  9. Hell i blandingen til sausen, og kok opp. Jevn sausen med litt maizenna utrørt i kaldt vann. 
  10. Vend inn de stekte kyllingbitene og la alt surre sammen i 2-3 minutter. 

Server wokretten med kokt ris eller kokte nudler. Topp med frisk chili eller koriander for ekstra smak. Pynt eventuelt med sesamfrø. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.