Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Toast med lam og glasert løk

Ingredienser

  • 1 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 400 g chevre (hvit geitost)
  • 8 skiver brød
  • 2 ss smør

Glasert løk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 dl vann , evt. rødvin eller eplejuice
Del

Toast med lam og glasert løk

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Varm toast med smeltet ost kan varieres på utallige deilige måter! Denne toasten har vi fylt med glasert rødløk, chévre og lammekjøtt. Her kan du bruke ferdig tilberedt lammeskank fra butikken for den raske varianten, eller tilberede skanken selv. Denne retten er også supergod å lage som en koserett med rester av for eksempel lammestek.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 400 g chevre (hvit geitost)
  • 8 skiver brød
  • 2 ss smør

Glasert løk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 dl vann , evt. rødvin eller eplejuice

Slik gjør du

  1. Start med glasert løk. Rens rødløk, del dem i to og skjær i tynne skiver. Stek løkskiver i en stekepanne med smør til den er myk. Ha på sukker og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og vann. Kok inn til væsken er tykk og har redusert til omtrent halvparten.
  2. Riv kjøttet i mindre biter. Hvis kjøttet er kaldt, kan du varme det litt opp i ovn eller i en stekepanne. 
  3. Fordel glasert rødløk, kjøtt og chevre på skivene. Legg den ene skiven oppå den andre, for å lage en sandwich. Smør utsiden av toasten med smør.
  4. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne til de er pent gylne og osten har smeltet.
Du kan også steke toasten i et toastjern eller vaffeljern.

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB11 30.11.2022 07:08:35