Toast med lam og glasert løk

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Varm toast med smeltet ost kan fylles med masse godt! Denne har vi fylt med glasert rødløk, chevre og lam. Fantastisk god snacks. Her kan du bruke ferdig tilberedt lammeskank fra butikken for den raske varianten, eller tilberede den selv. Du kan også bruke rester av lammerår eller -stek. Denne retten er også supergod å lage som en koserett med rester av kjøtt som du varmer opp.

Ingredienser

  • 1 stk ferdig stekt lammeskank
  • 400 g chevre (hvit geitost)
  • 8 skiver brød
  • 2 ss smør

Glasert løk:

  • 2 stk rødløk
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 dl vann , evt. rødvin eller eplejuice

Slik gjør du

  1. Start med glasert løk. Rens rødløk, del dem i to og skjær i tynne skiver. Stek løkskiver i en stekepanne med smør til den er myk. Ha på sukker og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og vann. Kok inn til væsken er tykk og har redusert til omtrent halvparten.
  2. Riv kjøttet i mindre biter. Hvis kjøttet er kaldt, kan du varme det litt opp i ovn eller i en stekepanne. 
  3. Fordel glasert rødløk, kjøtt og chevre på skivene. Legg den ene skiven oppå den andre, for å lage en sandwich. Smør utsiden av toasten med smør.
  4. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne til de er pent gylne og osten har smeltet.
Du kan også steke toasten i et toastjern eller vaffeljern.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.