Ingredienser

  • 1 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 400 g chevre (hvit geitost)
  • 8 skiver brød
  • 2 ss smør

Glasert løk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 dl vann , evt. rødvin eller eplejuice
Del

Toast med lam og glasert løk

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Varm toast med smeltet ost kan varieres på utallige deilige måter! Denne toasten har vi fylt med glasert rødløk, chévre og lammekjøtt. Her kan du bruke ferdig tilberedt lammeskank fra butikken for den raske varianten, eller tilberede skanken selv. Denne retten er også supergod å lage som en koserett med rester av for eksempel lammestek.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 400 g chevre (hvit geitost)
  • 8 skiver brød
  • 2 ss smør

Glasert løk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 dl vann , evt. rødvin eller eplejuice

Slik gjør du

  1. Start med glasert løk. Rens rødløk, del dem i to og skjær i tynne skiver. Stek løkskiver i en stekepanne med smør til den er myk. Ha på sukker og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og vann. Kok inn til væsken er tykk og har redusert til omtrent halvparten.
  2. Riv kjøttet i mindre biter. Hvis kjøttet er kaldt, kan du varme det litt opp i ovn eller i en stekepanne. 
  3. Fordel glasert rødløk, kjøtt og chevre på skivene. Legg den ene skiven oppå den andre, for å lage en sandwich. Smør utsiden av toasten med smør.
  4. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne til de er pent gylne og osten har smeltet.
Du kan også steke toasten i et toastjern eller vaffeljern.

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant