Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Oksekasserolle

Oksekasserolle

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk i båter
  • 4 stk. gulrot i skiver
  • 2 båter knust hvitløk
  • 1 flaske mørkt øl (a 0,33 l)
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 4 dl vann
  • 2 ts vineddik
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 stk. hel stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ts tørket steinsopp
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp i skiver
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (26)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk i båter
  • 4 stk. gulrot i skiver
  • 2 båter knust hvitløk
  • 1 flaske mørkt øl (a 0,33 l)
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 4 dl vann
  • 2 ts vineddik
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 stk. hel stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ts tørket steinsopp
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp i skiver
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i ca. 4x4 cm store terninger. Varm olje i tykkbunnet gryte og brun kjøttet i flere omganger, og sett kjøttet til side.
  2. Kutt løk i båter og gulrot i skiver. Fres grønnsakene til de begynner å få fin farge.
  3. Ha kjøttet tilbake i gryten, og hell i vann. Kok opp, senk varmen og legg på lokk. La gryten trekke i 1-1 ½ time, eller til kjøttet er blitt mørt.
  4. Tilsett øl, buljongterning, eddik, sukker, muskat, stjerneanis og laurbærblad. 
  5. Del sopp i biter og fres i litt olje til de har fått fin farge og ha over i gryten.
  6. Rør ut maisenna i litt vann og spe det i gryten. Gi det hele et oppkok og smak til med salt og pepper. 
  7. Dryss over hakket persille før servering.  

Oksekasserolle

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grytefavoritten høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 12:00:13