Ingredienser

  • 750 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 2 ss olje
  • 2 stk. løk i båter
  • 4 stk. gulrot i skiver
  • 2 båter knust hvitløk
  • 1 flaske mørkt øl (a 0,33 l)
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 dl vann
  • 2 ts vineddik
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 stk. hel stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ts tørket steinsopp
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp i skiver
  • 1 ss
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
Del

Oksekasserolle

(24)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 750 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 2 ss olje
  • 2 stk. løk i båter
  • 4 stk. gulrot i skiver
  • 2 båter knust hvitløk
  • 1 flaske mørkt øl (a 0,33 l)
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 dl vann
  • 2 ts vineddik
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 stk. hel stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ts tørket steinsopp
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp i skiver
  • 1 ss
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i ca. 4x4 cm store terninger. Varm oljen i en panne, og brun kjøttet på alle sider. Ha kjøttet over i en gryte.
  2. Rens og del løk i båter og gulrot i skiver. Fres grønnsakene til de begynner å få fin farge.Tilsett øl, buljongterning, eddik, sukker, muskat, stjerneanis og laurbærblad. 
  3. Hell i vann. Kok opp, senk varmen og legg på lokk. La gryten trekke i 1-1 ½ time, eller til kjøttet er blitt mørt.
  4. Del sopp i biter og fres i litt olje til de har fått fin farge. Bland dem i gryten. 
  5. Rør ut maisenna i litt vann og rør det inn i gryten. Gi det hele et oppkok og smak til med salt og pepper. 
  6. Dryss hakket persille over og server.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant