1. Ha alle ingrediensene til paibunnen i en hurtigmikser og kjør til en fast deig. Kna den sammen med litt hvetemel og pakk den i plastfolie. La den ligge i kjøleskapet 1/2 time før den kjevles ut.
2. Lag gresskarpuré. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Skrell og del gresskar i grove biter. Legg bitene på bakepapir på et stekebrett. Dryss over litt salt. Sett brettet midt i stekeovnen og bak gresskarbitene i 30-40 minutter, eller til de er helt møre. Ha de bakte gresskarbitene over i en hurtigmikser og kjør til en glatt purè (ca 200-250 g ferdig puré)
Om du har tenkt å lage en gresskarlykt til halloween, er det perfekt å bake denne gresskarpaien med innmaten av gresskaret.
3. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet eller fryseren i 15-20 minutter før steking.
4. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Stek paiskallet midt i ovnen i 10 minutter. Ta ut formen og avkjøl.
5. La ovnen stå på, men senk temperaturen til 180 °C. Visp sammen egg, sukker og smeltet smør. Bland inn mel, bakepulver, krydder, vaniljesukker, gresskarpurè og kondensert melk.
6. Fyll paiskallet forsiktig med blandingen. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.
Server paien lun eller avkjølt, gjerne med litt pisket krem.