Lagre

Ingredienser

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 2 ss vann

Gresskarpuré:

  • 450 g gresskar
  • 0,25 ts salt

Gresskarfyll:

  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca 200 g gresskarpuré (gjerne litt mer)
  • 1 boks vikingmelk (kondensert melk, 410 g)
Del

Amerikansk gresskarpai

(10)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pumpkin Pie på Thanksgiving er nesten like viktig som selve kalkunen for de fleste amerikanere. Gresskar er søtt og mildt i smaken, og krydret med aromatiske kryddere som muskat, kanel og ingefær gjør den seg perfekt i et sprøtt paiskall som en søt avslutning på årets store kalkunmiddag.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 2 ss vann

Gresskarpuré:

  • 450 g gresskar
  • 0,25 ts salt

Gresskarfyll:

  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca 200 g gresskarpuré (gjerne litt mer)
  • 1 boks vikingmelk (kondensert melk, 410 g)

Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene til paibunnen i en hurtigmikser og kjør til en fast deig. Kna den sammen med litt hvetemel og pakk den i plastfolie. La den ligge i kjøleskapet 1/2 time før den kjevles ut.

2. Lag gresskarpuré. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Skrell og del gresskar i grove biter. Legg bitene på bakepapir på et stekebrett. Dryss over litt salt. Sett brettet midt i stekeovnen og bak gresskarbitene i 30-40 minutter, eller til de er helt møre. Ha de bakte gresskarbitene over i en hurtigmikser og kjør til en glatt purè (ca 200-250 g ferdig puré)

Om du har tenkt å lage en gresskarlykt til halloween, er det perfekt å bake denne gresskarpaien med innmaten av gresskaret.

3. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet eller fryseren i 15-20 minutter før steking. 

4. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Stek paiskallet midt i ovnen i 10 minutter. Ta ut formen og avkjøl.

5. La ovnen stå på, men senk temperaturen til 180 °C. Visp sammen egg, sukker og smeltet smør. Bland inn mel, bakepulver, krydder, vaniljesukker, gresskarpurè og kondensert melk.

6. Fyll paiskallet forsiktig med blandingen. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.

Server paien lun eller avkjølt, gjerne med litt pisket krem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant