Ingredienser

  • 400 g frisk sjampinjong
  • 800 g potet
  • 2 stk. gulrot
  • 200 g sellerirot
  • 200 g kålrot
  • 2 stk. løk
  • 3 ss rapsolje
  • 1 ts salt (gjerne urtesalt)
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 stk. stekte eller posjerte egg
  • 0,5 potte frisk persille
  • 100 g syltede rødbeter
  • 100 g sylteagurk
Del

Pytt-i-panne med grønnsaker

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hverdagsmat med rester fra grønnsaksskuffen! Vi fant både sopp, rotselleri og kålrot, hva finner du? Bruk det du har, topp med et stekt egg eller to, og server med sylteagurk og rødbete. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g frisk sjampinjong
  • 800 g potet
  • 2 stk. gulrot
  • 200 g sellerirot
  • 200 g kålrot
  • 2 stk. løk
  • 3 ss rapsolje
  • 1 ts salt (gjerne urtesalt)
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 stk. stekte eller posjerte egg
  • 0,5 potte frisk persille
  • 100 g syltede rødbeter
  • 100 g sylteagurk

Slik gjør du

  1. Skjær sjampinjong i båter og skrell og skjær alle grønnsakene i omtrent like store biter.
  2. Stek sjampinjongbåter på høy varme i en stekepanne med olje til de får fin farge.
  3. Ha i resten av grønnsakene og fortsett å steke under jevn omrøring til alle grønnsakene er myke og har fått fin farge. Krydre med salt og pepper.
  4. Ha margarin i en middels varm stekepanne. Når margarinen bruser godt er det varmt nok. Knekk ett og ett egg, og la hvert egg gli forsiktig ned i stekepannen slik at plommen ikke ødelegges.  Senk varmen og stek egg til hviten har stivnet og plommen fortsatt er bløt.

 

Server pytt-i-panne med raust med hakket persille og legg et egg på toppen. Rødbete og sylteagurk smaker godt til, og mange vil ha ketchup eller en god sennep.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant