Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for sunne, raske og gode måltider som passer både barn å voksne.
Ukemeny
Mandag
Omelett med bacon og purre
Omelett med bacon og purre både smaker digg og metter godt! Super som en enkel middag eller som en varm og god lunsj. Spis den gjerne med et godt brød til.
- 100 g bacon
- 0.25 stk. purre
- 3 stk. egg
- 0.25 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ss nøytral olje
- 3 ss revet ost
Tirsdag
Pasta med varmrøkt laks
Raskt, enkelt og veldig, veldig godt! Denne middagen tar ikke lenger tid å lage enn det tar å koke pastaen. Helt perfekt i en travel hverdag eller om du bare vil ha det lettvint og enkelt.
- 500 g tagliatelle
- 3 dl matfløte
- 0.5 bunt vårløk
- 2 båt hvitløk
- 2.5 dl frosne erter
- 1 pose babyspinat
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 400 g laks
Onsdag
Kremet viltpanne
Kremet viltpanne er deilig på smak, og så enkel å lage! Fres reinsdyrskav med litt grønnsaker og server med rørte tyttebær og potet- og pastinakkmos. Passer til hverdag og fest!
- 8 stk. potet
- 3 stk. pastinakk
- 1 dl matfløte
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss smør
- 500 g reinsdyrskav
- 2 ss margarin
- 3 stk. gulrot
- 0.5 stk. purre
- 2 stk. einebær
- 1 pk frosne erter
- 2 dl matfløte
Torsdag
Lapskaus
Lapskaus er en velkjent tradisjonsrett i Norge. Rykende varm brun lapskaus med norske rotgrønnsaker, potet og mørt og deilig kjøtt av høyrygg. Kan det bli bedre?
- 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt
- 2 ss smør
- 10 dl vann
- 1 stk. kjøttbuljongterning
- 800 g potet
- 3 stk. gulrot
- 150 g kålrot
- 150 g persillerot
- 0.5 stk. purre
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
Fredag
Bacalao
Det finnes en mengde oppskrifter på Bacalao rundt om i verden og i Portugal skryter de av at de har en oppskrift for hver dag i året. Her i Norge er versjonen med potet og tomat den mest populære. Lett å lage og perfekt mat for festlige anledninger.
- 1 kg klippfisk
- 1 kg potet
- 350 g løk
- 4 båt hvitløk
- 2 dl olivenolje
- 3 boks hermetiske tomater
- 4 stk. laurbærblad
- 2 stk. rød chili
- 100 g oliven
- 2 ss bladpersille
Lørdag
Klassisk lammestek
Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.
- 1 stk. lammelår
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 båt hvitløk
- 4 stilk frisk rosmarin
- 3 dl vann
- 6 stk. gulrot
- 1 stk. sellerirot
- 3 stk. løk
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 5 dl kraft fra steken
- 2 ss maisenna
Søndag
Helstekt kalkunfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker
Det er lett å få vann i munnen når man hører at det står kalkunfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker, rødkål, brokkoli, rødløkmarmelade og eplesaus på menyen.
- 50 g smør
- 350 g rødløk
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss rørsukker
- 1 ss balsamicoeddik
- 0.5 dl rødvin
- 0.5 ts ripsgelé
- 650 g rødkål
- 4 dl rødvin
- 6 ss balsamicoeddik
- 2 ss brunt sukker
- 125 g tranebær
- 1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g
- 2 stk. gulrot
- 0.25 stk. sellerirot
- 2 stk. rødbete
- 2 stk. persillerot
- 6 stk. potet
- 3 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 pose béarnaisesaus
- 3 dl eplemost
- 1 dl kremfløte
- 1 stk. brokkoli
- 1 båt hvitløk
- 3 ss parmesan
Dessert
Suksessterte
Suksessterte er manges kakefavoritt, og er en klassisk festkake. Den gule og fine fargen lyser opp kakebordet!
- 150 g hasselnøtter
- 150 g melis
- 4 stk. eggehvite
- 4 stk. eggeplomme
- 1 dl kremfløte
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 150 g smør
Restetips
Shawarma med lam
Shawarma er en populær rett fra midtøsten og det er det smakfulle krydderet som gjør retten så god! Har du rester av lammestek er dette en rett du burde prøve!
- 200 g rester av lammestek
- 30 g frisk spinat
- 0.5 stk. agurk
- 2 stk. tomat
- 1 ss margarin
- 2 ts shawarma krydder
- 2 stk. tortillalefse
- 2 ss tahini
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Lag høstens gode gryter
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







