Ingredienser

  • 1,5 kg hyse-/kolje i skiver

Gulrotstuing:

  • 500 g gulrot
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • ca. 1 krm revet muskatnøtt

Eggesmør:

  • 2 stk. hardkokte egg
  • 200 g smør
  • 2 ss frisk persille
Del

Røkt kolje med eggesmør

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt kolje - eller hyse - er nydelig tradisjonsrik mat som mange husker fra oppveksten.Servert med gulrotstuing og eggesmør er dette et klassisk fiskemåltid du gjerne kan servere til både gamle og unge.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1,5 kg hyse-/kolje i skiver

Gulrotstuing:

  • 500 g gulrot
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • ca. 1 krm revet muskatnøtt

Eggesmør:

  • 2 stk. hardkokte egg
  • 200 g smør
  • 2 ss frisk persille

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøttene og skjær dem i terninger. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann.
  2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og rør godt. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i gulrøttene og smak til med salt, pepper og muskat.
  3. Kok opp rikelig med vann i en romslig kjele. Legg i fiskestykkene. Varm opp til kokepunktet igjen, sett på lokk og trekk kjelen av platen. La fisken trekke i ca. 10 minutter, avhengig av størrelsen på stykkene.
  4. Smelt smør, ha i hakket kokt egg og persille.

Server med kokte poteter.

Røkt kolje med eggesmør

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant