Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss margarin
  • 1 stk. løk
  • 5 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 7 dl kjøttbuljong (utblandet)
Del

Lapskaus med kjøttdeig

(1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lapskaus med kjøttdeig og gode rotgrønnsaker er både raskt, enkelt og godt. Dette blir en hverdagslapskaus som er ferdig på under 20 minutter.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss margarin
  • 1 stk. løk
  • 5 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 7 dl kjøttbuljong (utblandet)

Slik gjør du

  1. Varm en vid kjele og ha i margarin eller smør. Legg i kjøttdeigen når det slutter å bruse. Bruk en stekespade eller gaffel til og dele kjøttdeigen i mindre biter, og stek kjøttdeigen til den begynner å få farge.
  2. Kutt løk i biter og stek den sammen med kjøttdeigen de siste minuttene.
  3. Skrell potet og gulrot. Vask purren og del alle grønnsaker i jevnstore terninger, ca. 1 x 1 cm. Ha alle grønnsakene i kjelen og hell på buljong. Ha i laurbærblad og timian. Kok opp, senk varmen og la lapskausen trekke til grønnsakene er møre og la det trekke til grønnsaker og poteter er møre. Smak til med salt og pepper.

Sever rykende varm, gjerne i følge med flatbrød eller annet brød.

Du kan også bruke grønnsaker som sellerirot, persillerot eller kålrot. Tilsetter du mer kjøttbuljong blir det mer en suppelapskaus, som også er veldig godt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant