Middagstips

Trenger du tips til bærekraftige middager? Middagstipsene denne uken kan du lage hovedsakelig med norske råvarer i sesong.

Enkel potet- og purreløksuppe

Denne oppskriften har fått4,6 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Potet- og purreløksuppe er en nydelig suppe som kan nytes både kald og varm. Som forrett eller smårett, eller som en såkalt påbygnings-suppe siden den gjerne kan få følge av sprøstekt bacon, spekeskinke eller annet mørt kjøtt.

Torsk med bacon og gulrotstuing

Denne oppskriften har fått4,7 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Kokt torsk med poteter, bacon og hjemmelaget gulrotstuing er nydelig hverdagsmat. I skreisesongen kan fersk skrei serveres på samme måte.

Koteletter og grønnsaker i ovn

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.

Alt i ett-form med laks og grønnsaker

Denne oppskriften har fått4,9 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
40–60 min

Middagsfavoritten laks i ny drakt - denne lakseformen er enkel, rask og smaker nydelig - og kanskje best av alt: den lager seg selv i stekeovnen mens du kan gjøre andre viktige ting. 

Kyllingfilet med snøfrisk og bacon

Denne oppskriften har fått4,7 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Gi kyllingfileten et løft og gjør den til skikkelig en koserett ved å fylle den med myk smaksatt kremost og pakke den godt inn i bacon. Ordentlig helgekos!

Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Over 60 min

Rotgrønnsaker har tradisjonelt vært mye brukt i Norge, og passer perfekt sammen med norskt lam. Her har du en oppskift på en skikkelig god tradisjonsgryte med myke og gode smaker av lammekjøtt og rotgrønnsaker.

Epledessert med havregryn og kesam

Denne oppskriften har fått4,3 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Under 20 min

Denne desserten med syrlig eplemost, ristet havregryn og fløyelsmyk vaniljekesam er et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle desserten tilslørte bondepiker.

Pytt-i-panne med grønnsaker

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Hverdagsmat med rester fra grønnsaksskuffen! Vi fant både sopp, rotselleri og kålrot, hva finner du? Bruk det du har, topp med et stekt egg eller to, og server med sylteagurk og rødbete. 

Enkel potet- og purreløksuppe

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Potet- og purreløksuppe er en nydelig suppe som kan nytes både kald og varm. Som forrett eller smårett, eller som en såkalt påbygnings-suppe siden den gjerne kan få følge av sprøstekt bacon, spekeskinke eller annet mørt kjøtt.

Torsk med bacon og gulrotstuing

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Kokt torsk med poteter, bacon og hjemmelaget gulrotstuing er nydelig hverdagsmat. I skreisesongen kan fersk skrei serveres på samme måte.

Koteletter og grønnsaker i ovn

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.

Alt i ett-form med laks og grønnsaker

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
40–60 min

Middagsfavoritten laks i ny drakt - denne lakseformen er enkel, rask og smaker nydelig - og kanskje best av alt: den lager seg selv i stekeovnen mens du kan gjøre andre viktige ting. 

Kyllingfilet med snøfrisk og bacon

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Gi kyllingfileten et løft og gjør den til skikkelig en koserett ved å fylle den med myk smaksatt kremost og pakke den godt inn i bacon. Ordentlig helgekos!

Indrefilet av rein med soppstuing

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Indrefilet av reinsdyr er et magisk mørt stykke kjøtt. Sammen med kremet soppstuing og småpoteter har du en deilig rett du kan servere til gjestene dine. Vilt godt, fra naturen!

Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Over 60 min

Rotgrønnsaker har tradisjonelt vært mye brukt i Norge, og passer perfekt sammen med norskt lam. Her har du en oppskift på en skikkelig god tradisjonsgryte med myke og gode smaker av lammekjøtt og rotgrønnsaker.

Epledessert med havregryn og kesam

Denne oppskriften har fått4 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Under 20 min

Denne desserten med syrlig eplemost, ristet havregryn og fløyelsmyk vaniljekesam er et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle desserten tilslørte bondepiker.

Pytt-i-panne med grønnsaker

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Hverdagsmat med rester fra grønnsaksskuffen! Vi fant både sopp, rotselleri og kålrot, hva finner du? Bruk det du har, topp med et stekt egg eller to, og server med sylteagurk og rødbete. 

Ukemenyer

Vil du ha flere middagstips? Vi har mange gode middagsforslag, enten du er på jakt etter en rask og sunn middag for en vanlig hverdag eller skal lage en god lørdagsmiddag. Sjekk vårt arkiv med tidligere middagstips!