Ingredienser

  • 4 stk. eple
  • 1 dl vann
  • 1 ts sukker

  • 4 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 ts malt kanel

  • 2 dl kesam vanilje mager, 0,6 %
Del

Epledessert med havregryn og kesam

(2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne desserten med syrlig eplemost, ristet havregryn og fløyelsmyk vaniljekesam er et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle desserten tilslørte bondepiker.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. eple
  • 1 dl vann
  • 1 ts sukker

  • 4 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 ts malt kanel

  • 2 dl kesam vanilje mager, 0,6 %

Slik gjør du

  1. Skrell eple og legg i kaldt vann med litt sitronsaft for å unngå at de blir misfarget. Kutt epler i terninger.
  2. Kok terningene med litt vann til de er møre, ca. 5 minutter. Mos terningene og smak til med sukker. Avkjøl.
  3. Rist havregryn i en tørr panne til de er gylne. Se til at det ikke svir seg. Dryss over litt kanel. Avkjøl.
  4. Legg eplemos, ristede havregryn og vaniljekesam lagvis i glass og server.
Skal du ha gjester kan du forberede eplemos og havregryn på forhånd. Legg det gjerne lagvis i glass rett før servering, da smaker desserten best fordi havregrynene holder seg sprø.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant