Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Epledessert med havregryn og kesam

Epledessert med havregryn og kesam

Ingredienser

porsjoner

Eplemos:

  • 4 stk. eple
  • 1 dl vann
  • 1 ts sukker

Havregryn og kesam:

  • 4 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 dl kesam vanilje mager, 0,6 %
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne desserten med syrlig eplemost, ristet havregryn og fløyelsmyk vaniljekesam er et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle desserten tilslørte bondepiker.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Eplemos:

  • 4 stk. eple
  • 1 dl vann
  • 1 ts sukker

Havregryn og kesam:

  • 4 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 dl kesam vanilje mager, 0,6 %

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Skal du ha gjester kan du forberede eplemos og havregryn på forhånd. Legg det gjerne lagvis i glass rett før servering, da smaker desserten best fordi havregrynene holder seg sprø.

Du kan også servere tilslørte bondepiker på tradisjonell måte med pisket krem. Det er uimotståelig godt!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB14 18.06.2024 04:49:20