Ingredienser

  • ca. 800 g torsk
  • 0,5 dl salt per liter vann
  • 200 g bacon

Gulrotstuing:

  • 500 g gulrot
  • 2 ss hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
  • 2 ss hakket frisk persille
Del

Torsk med bacon og gulrotstuing

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kokt torsk med poteter, bacon og hjemmelaget gulrotstuing er nydelig hverdagsmat. I skreisesongen kan fersk skrei serveres på samme måte.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • ca. 800 g torsk
  • 0,5 dl salt per liter vann
  • 200 g bacon

Gulrotstuing:

  • 500 g gulrot
  • 2 ss hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
  • 2 ss hakket frisk persille

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i porsjonsstykker. Kok opp godt med vann i en vid kjele og tilsett salt. Legg i fiskestykkene og varm opp til kokepunktet. Trekk kjelen til side, sett på lokk og la fisken trekke i ca. 8-10 minutter.
  2. Skjær bacon i terninger og stek det i en stekepanne til det er gyllent og sprøtt.
  3. Skrell gulrøttene og del dem i terninger eller skiver.
  4. Kok gulrotbitene knapt nesten møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet.
  5. Dryss melet over gulrotbitene og bland raskt.
  6. Rør inn melk og kok opp under omrøring. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med muskat og litt salt og pepper.
  7. Kok stuingen på svak varme til gulrøttene er møre. Tilsett litt mer melk om du synes stuingen blir for tykk.
  8. Server med kokte poteter og dryss litt hakket persille over ved servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant