Lammegryte med rotgrønnsaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Rotgrønnsaker har tradisjonelt vært mye brukt i Norge, og passer perfekt sammen med norskt lam. Her har du en oppskift på en skikkelig god tradisjonsgryte med myke og gode smaker av lammekjøtt og rotgrønnsaker.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 2 stk løk
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk sellerirot
  • 2 ss smør
  • 3 ss frisk timian
  • 2 dl vann
  • 3 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 1 ss maisenna
  • 1 dl vann

Slik gjør du

1. Varm stekeovn til 200°C. Skjær kjøtt og grønnsaker i biter.

2. Brun små porsjoner kjøtt av gangen i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en gryte. Ha i grønnsaker og urter, og hell på vann og hvitvin. Krydre med salt og pepper. Kok opp.

3. Legg på lokk og sett hele gryten i stekeovn. La den stå i ca. 1 1/2 time til kjøttet er mørt og slipper beina.

4. Når gryta er klar, sil av kraften. Lag en jevning av maizenna og vann, og hell over i kraften. La det koke opp under omrøring. Hell sausen over kjøttet og grønnsakene ved servering. 

Serveres med poteter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.