Lammegryte med rotgrønnsaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Rotgrønnsaker har tradisjonelt vært mye brukt i Norge, og passer perfekt sammen med norskt lam. Her har du en oppskift på en skikkelig god tradisjonsgryte med myke og gode smaker av lammekjøtt og rotgrønnsaker.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 2 stk løk
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk sellerirot
  • 2 ss smør
  • 3 ss frisk timian
  • 2 dl vann
  • 3 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 1 ss maisenna
  • 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Varm stekeovn til 200°C. Skjær kjøtt og grønnsaker i biter.
  2. Brun små porsjoner kjøtt av gangen i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en gryte. Ha i grønnsaker og urter, og hell på vann og hvitvin. Krydre med salt og pepper. Kok opp.
  3. Legg på lokk og sett hele gryten i stekeovn. La den stå i ca. 1 1/2 time til kjøttet er mørt og slipper beina.
  4. Når gryta er klar, sil av kraften. Lag en jevning av maizenna og vann, og hell over i kraften. La det koke opp under omrøring. Hell sausen over kjøttet og grønnsakene ved servering. 

Server med poteter.

I denne oppskriften blir resultatet like godt om du bruker sauekjøtt istedenfor lammekjøtt. Husk at sauekjøtt ofte trenger litt lenger tilberdningstid enn lam, da dette er kjøtt fra voksne dyr. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.