One pot med kylling

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ingenting er som middager som lager seg selv mens du gjør andre ting! Denne risottovarianten blander alt i samme gryte, og sparer både tid og oppvask. vi bruker kylling lårfilet, som tåler tøffere behandling enn kyllingfilet. 

Ingredienser

  • 400 g kylling lårfilet
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 0,5 stk. aubergine
  • 1 stk. rød paprika
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 2 stk. tomat
  • 2,5 dl arborioris (risottoris)
  • 5 dl kyllingbuljong eller grønnsaksbuljong

Slik gjør du

  1. Skjær kylling lårfilet i biter. Krydre med litt salt og pepper.
  2. Varm en vid, romslig gryte med litt olje og fres kyllingkjøttet til det endrer farge. Kutt løk, hvitløk, squash, aubergine og paprika i biter på størrelse fres kyllingbitene og ha dem i gryten etter hvert. Rør i gryten og fres alt i ca. 3-5 minutter.
  3. Krydre med pepper, oregano og chiliflak. Skjær tomater i biter og ha dem i gryten.
  4. Tilsett ris og buljong og rør godt. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La gryten stå og trekke i 18-20 minutter, til risen er ferdig kokt. Tilsett mer væske om det virker som om gryten blir for tørr.
  5. Smak til med litt salt og pepper.

Server kyllinggryten rykende varm. Riv gjerne litt parmesan eller annen fast ost over ved servering.

One pot gryte med kylling

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.