Ingredienser

  • 400 g kylling lårfilet
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 0,5 stk. aubergine
  • 1 stk. rød paprika
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 2 stk. tomat
  • 2,5 dl arborioris (risottoris)
  • 5 dl kyllingbuljong eller grønnsaksbuljong
Del

One pot med kylling

(5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingenting er som middager som lager seg selv mens du gjør andre ting! Denne risottovarianten blander alt i samme gryte, og sparer både tid og oppvask. vi bruker kylling lårfilet, som tåler tøffere behandling enn kyllingfilet. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g kylling lårfilet
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 0,5 stk. aubergine
  • 1 stk. rød paprika
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 2 stk. tomat
  • 2,5 dl arborioris (risottoris)
  • 5 dl kyllingbuljong eller grønnsaksbuljong

Slik gjør du

  1. Kutt løk, hvitløk, squash, aubergine og paprika i passelige biter.
  2. Skjær kylling lårfilet i biter. 
  3. Varm en vid, romslig gryte med litt olje og fres kyllingkjøttet til det endrer farge. Krydre med litt salt og pepper.
  4. Tilsett grønnsakene og fres alt i 3-5 minutter.
  5. Krydre med pepper, oregano og chiliflak. Skjær tomater i biter og ha dem i gryten.
  6. Tilsett ris og buljong og rør godt. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La gryten stå og trekke i 18-20 minutter, til risen er ferdig kokt. Tilsett mer væske om det virker som om gryten blir for tørr.
  7. Smak til med litt salt og pepper.

Server kyllinggryten rykende varm. Riv gjerne litt parmesan eller annen fast ost over ved servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant