Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hveteboller tangzhong

Hveteboller tangzhong

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 24 boller

Jevning:

  • 80 g hvetemel
  • 4 dl melk

Bolledeig:

  • 150 g smør
  • 920 g hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hveteboller bakt på den japanske tangzhong-metoden, som gir ekstra luftige og saftige boller! Bollene gir også en følelse av nybakt litt lenger. Lag dem gjerne med rosiner eller sjokoladebiter, eller spis dem akkurat som de er!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 24 boller

Jevning:

  • 80 g hvetemel
  • 4 dl melk

Bolledeig:

  • 150 g smør
  • 920 g hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tangzhong er en japansk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst. Både eltetiden og hevetiden er lenger en ved vanlig bakst og deigen blir litt løsere. Metoden kan brukes både til salt og søt gjærbakst. Tørrgjær kan erstattes av fersk gjær. Generelt skal det brukes mindre gjær en til tradisjonell bakst.

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Hveteboller tangzhong

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB12 04.06.2023 02:47:54