Skinkepai

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Hvem kan motstå en nystekt pai? Her er en variant med skinke og brokkoli, på plass på middagsbordet på under en time. Restene er perfekte i matpakka.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk ferdig paibunn (rå)

Paifyll:

  • 100 g brokkoli
  • 4 stk egg
  • 2 dl melk eller fløte
  • 100 g strimlet kokt skinke
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • ¼ stk purre i strimler
  • dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Legg deigen i en liten paiform (20-22 cm) og klem den godt inn til kantene. La det øverste papiret deigen er pakket inn i sitte på, og fyll formen med rå erter eller ris.
  3. Sett paiformen midt i stekeovnen og forstek paiskallet i 12-15 minutter, til kantene begynner å få farge. Hell erter/ris ut av formen (ta vare på dem til neste gang du aker pai) og fjern papiret.
  4. Del  i mellomtiden brokkoli i små buketter og forvell dem  i kokende vann i 2-3 minutter. Skyll med kaldt vann og la dem renne godt av seg.
  5. Ha skinke, hvitløk, purre og brokkolibuketter over bunnen.
  6. Visp sammen egg og melk/fløte. Krydre med salt og pepper. Hell eggeblandingen over og dryss ost på toppen.
  7. Senk varmen i stekeovnen til 180 °C og stek paien midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin, gyllenbrun farge.
  8. Server paien nystekt eller lun, gjerne med en god, frisk salat ved siden av.
Har du ikke akkurat de ingrediensene som står her, kan du ha nesten hva som helst i en pai. Pølse- eller kjøttrester i terninger, og masse forskjellige grønnsaker smaker godt. Husk å forvelle harde grønnsaker som løk og brokkoli.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.