Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Skinkepai - alternativ 1

Ingredienser

velg antall porsjoner
4  porsjoner
  • 1 stk. ferdig paibunn (rå)

Paifyll:

  • 100 g brokkoli
  • 4 stk. egg
  • 2 dl melk eller fløte
  • 100 g strimlet kokt skinke
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,25 stk. purre i strimler
  • 1,5 dl revet hvitost
Del

Skinkepai

(28)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det finnes nesten ingen grenser for hva du kan ha i en pai. Denne paien med skinke og brokkoli er på plass på middagsbordet på under en time.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
4  porsjoner
  • 1 stk. ferdig paibunn (rå)

Paifyll:

  • 100 g brokkoli
  • 4 stk. egg
  • 2 dl melk eller fløte
  • 100 g strimlet kokt skinke
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,25 stk. purre i strimler
  • 1,5 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Legg deigen i en liten paiform (20-22 cm) og klem den godt inn til kantene. La det øverste papiret deigen er pakket inn i sitte på, og fyll formen med rå erter eller ris.
  3. Sett paiformen midt i stekeovnen og forstek paiskallet i 12-15 minutter, til kantene begynner å få farge. Hell erter/ris ut av formen (ta vare på dem til neste gang du aker pai) og fjern papiret.
  4. Del  i mellomtiden brokkoli i små buketter og forvell dem  i kokende vann i 2-3 minutter. Skyll med kaldt vann og la dem renne godt av seg.
  5. Ha skinke, hvitløk, purre og brokkolibuketter over bunnen.
  6. Visp sammen egg og melk/fløte. Krydre med salt og pepper. Hell eggeblandingen over og dryss ost på toppen.
  7. Senk varmen i stekeovnen til 180 °C og stek paien midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin, gyllenbrun farge.

Server paien nystekt eller lun, gjerne med en god, frisk salat ved siden av.

Har du ikke akkurat de ingrediensene som står her, kan du ha nesten hva som helst i en pai. Pølse- eller kjøttrester i terninger, og masse forskjellige grønnsaker smaker godt. Husk å forvelle harde grønnsaker som løk og brokkoli.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2022 01:12:21