Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Tomatsuppe med kokt egg
Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!
- 4 stk. egg
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 4 ss tomatpuré
- 2 boks hermetiske tomater
- 8 dl vann
- 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 1 ss sukker
- 0.5 potte frisk basilikum
- 0.25 ts pepper
Tirsdag
Fiskepudding med søtpotet og sukkererter
Fiskepudding er suveren hverdagsmat, her i overraskende selskap med grove biter ovnsstekt søtpotet og crispy sukkererter. En kjapp dressing lager du av yoghurt og sennep.
- 1 stk. søtpotet
- 0.5 stk. sitron
- 2 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1.5 dl matyoghurt
- 1 ss sennep
- 1.5 ts tørket timian
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 pose sukkererter
- 500 g fiskepudding
- 2 ss margarin
Onsdag
Kyllingfilet med smakfull saus
En enkel og rask koserett du kan lage til deg selv og en du er glad i. Saftig kyllingfilet servert med brokkolini og en kremet, deilig saus. Nam!
- 2 stk. kyllingfilet
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss smør
- 2 båt hvitløk
- 0.25 stk. sitron
- 1 dl hønsebuljong (utblandet)
- 2 dl kremfløte
- 1 ts sennep
- 1 ss soyasaus
- 0.25 ts pepper
- 2 ts maisenna
- 1 pk brokkolini
- 1 stk. sjalottløk
- 1 båt hvitløk
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 stk. sitron
- 2 ss mandelflak
Torsdag
Torsk med enkel tomatsaus
En enkel, smakfull og rask hverdagsrett som hele familien kan like. Vi har brukt torskefilet, men den kan byttes ut med annen hvit fisk.
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 200 g frisk sjampinjong
- 2 ss margarin
- 1 boks hakkede tomater
- 2 dl vann
- 100 g sorte oliven
- 800 g torskefilet
- 2 dl byggris
- 2 stilk frisk basilikum
Fredag
Lammeburger med syltet rødløk
En burger med syltet rødløk er alltid godt! Men har du noen ganger prøvd å bytte ut den vanlige hamburgeren med en lammeburger? Med lammedeig, chili og hvitløk får du raskt en deilig hamburger med masse smak!
- 1 stk. rødløk
- 1.5 dl vann
- 1 dl sukker
- 0.5 dl eplecidereddik
- 400 g kjøttdeig av lam
- 1 stk. grønn chili
- 1 båt hvitløk
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss margarin
- 1 dl lettrømme
- 0.5 båt hvitløk
- 4 blad hjertesalat
- 8 skive agurk
- 2 stk. brioche hamburgerbrød
Lørdag
Steambuns med ølbraisert svinekjøtt
Asiatisk streetfood på sitt aller beste! Dampede, myke buns fylt med nakkekoteletter braisert i porter og andre godsaker. Serverer du dette til dine gjester høster du garantert masse skryt. Oppskriften gir ca. 10 buns.
- 1 kg nakkekoteletter av svin
- 2 ss smør
- 5 båt hvitløk
- 1 stk. rød chili
- 2 ss rørsukker
- 2 ss grov sennep
- 1 ss honning
- 0.5 ts pepper
- 5 dl porter
- 2 dl vann
- 2 ts tørrgjær
- 3 ss sukker
- 0.25 dl vann
- 325 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 0.25 ts natron
- 0.5 ts salt
- 1 ss solsikkeolje
- 1.5 dl skummet melk
- 1 dl majones
- 1 dl lettrømme
- 1.5 ss frisk pepperrot
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 stk. gulrot
- 0.5 stk. frisk ananas
- 1 stk. rød chili
- 1 pk ertespirer
Søndag
Skogsgryte
En nydelig gryterett med mye smak og deilig, fyldig saus. Vi har brukt storfekjøtt, men har du tilgang på elg eller annet vilt er det perfekt.
- 700 g flatbiff av storfe
- 2 ss margarin
- 4 dl vann
- 1 stk. løk
- 1 stk. persillerot
- 2 stk. gulrot
- 5 stk. einebær
- 200 g frisk sjampinjong
- 2 ss hvetemel
- 1 dl melk
- 5 ss seterrømme
- 2 ss solbærsaft
- 1 ts tørket timian
Dessert
Eplekake i langpanne
En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Kaken passer utmerket å servere på dugnad eller i barnebursdag. Om høsten får du friske, sprø norske epler i sesong, som gjør kaken ekstra god på smak.
- 800 g eple
- 1 stk. sitron
- 500 g smør
- 450 g sukker
- 8 stk. egg
- 500 g hvetemel
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ts bakepulver
- 2 ss smør
- 1 ss sukker
- 0.5 ss malt kanel
- 50 g mandler
Restetips
Favorittgrateng
En klar hverdagfavoritt som du kan lage av "alt"! Her har vi laget en pølsegrateng med makaroni og biter av kjøttpølse og blandet inn det vi hadde av grønnsaker. Bruk oppskriften som inspirasjon, og bruk det du har av rester - både pasta, grønnsaker og poteter sammen med kjøtt eller fisk kan brukes i gratengen, og du kan godt lage den helt vegetarisk også.
- 200 g pasta
- 300 g røkt kjøttpølse
- 1 boks hermetiske maiskorn
- 0.5 l tomatsaus
- 100 g hvitost
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






