Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 2 ss margarin , smør eller olje
  • 1 boks hakkede tomater , gjerne med urter
  • 2 dl vann
  • 100 g sorte oliven (kan utelates)
  • 800 g torskefilet eller torskeloin
  • ca. 2 dl byggris havreris eller perlespelt
  • 2 stilker hakket frisk basilikum
Del

Torsk med enkel tomatsaus

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel, smakfull og rask hverdagsrett som hele familien kan like. Vi har brukt torskefilet, men den kan byttes ut med annen hvit fisk. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 2 ss margarin , smør eller olje
  • 1 boks hakkede tomater , gjerne med urter
  • 2 dl vann
  • 100 g sorte oliven (kan utelates)
  • 800 g torskefilet eller torskeloin
  • ca. 2 dl byggris havreris eller perlespelt
  • 2 stilker hakket frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk, og kutt sjampinjong i skiver.
  2. Varm en dyp stekepanne eller sauteringspanne med margarin/olje/smør og fres løk og hvitløk i et minutt, til den er blank og myk. Tilsett sjampinjong og fres videre til den endrer farge.
  3. Tilsett tomater, vann og oliven og kok opp. Smak til med salt og pepper.
  4. Fjern skinnet på fisken, del den i grove biter. Legg fiskebitene i pannen, og krydre fisken med salt og kvernet pepper. Senk varmen og sett på lokk.
  5. La fisken trekke i sausen i 15 – 20 minutter, avhengig av størrelsen på fiskestykkene.
  6. Kok byggris etter anvisning på pakken. Legg på litt frisk basilikum eller andre urter og server.

Torsk med enkel tomatsaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant