Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrstek med viltsaus

Reinsdyrstek med viltsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 3 ss smør til steking
  • 3 dl vann

Viltsaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl sjy/kraft eller buljong
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 skiver ekte geitost eller 1 ss rørte tyttebær

Tilbehør:

  • 200 g rosenkål
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 1 ss smør til steking
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss hakket frisk persille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrstek er klassisk festmat for mange. Det møre, smakfulle kjøttet i følge  med en fyldig viltsaus, tyttebær og grønnsaker tilfredsstiller alle behov for tradisjon og gir samtidig en følelse av eksklusivitet. Og så er det utrolig godt. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 3 ss smør til steking
  • 3 dl vann

Viltsaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl sjy/kraft eller buljong
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 skiver ekte geitost eller 1 ss rørte tyttebær

Tilbehør:

  • 200 g rosenkål
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 1 ss smør til steking
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss hakket frisk persille

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Mål opp og bruk sjy fra stekeformen, og suppler med kraft eller buljong til du har nok væske. 

Kokte poteter eller potetmos og rørte tyttebær hører også til.

Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 23.07.2024 14:26:30