Vegisterkaker

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Ingredienser

  • 2 dl basmatiris eller annen type ris
  • 700 g blomkål
  • 2 dl havregryn
  • 2 ts urtesalt
  • 112 ts malt ingefær
  • 112 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 3 ss margarin eller olje til steking

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og la risen dampe seg tørr. Avkjøl.
  2. Del blomkål i buketter (bruk stilken også) og kok den knapt mør i usaltet vann. Hell av kokevannet og avkjøl helt.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til en jevn farse. Smak til med salt, pepper og krydder.
  4. Form ovale, lubne kaker ved hjelp av en skje.
  5. Varm en stekepanne med olje og stek kakene på middels varme i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Hold dem varme på et fat.

Vegisterkakene kan serveres på tradisjonelt vis, med poteter, saus og tyttebærsyltetøy, eller som her, med en enkel salat av rødkål og grønnkål.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.