Ingredienser

  • 800 g lettsaltet torsk

  • 400 g grønnkål , vasket og grovhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 g pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron

  • 3 poser byggris
  • 100 g grovhakkede mandler
Del

Lettsaltet torsk med grønnkål og byggris

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når du trenger snarlaget mat kan denne retten med grønnkål, byggris og et lite dryss grovhakkede mandler være midt i blinken. På kort tid har du altså mat som er smakfull som bare rakker`n.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g lettsaltet torsk

  • 400 g grønnkål , vasket og grovhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 g pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron

  • 3 poser byggris
  • 100 g grovhakkede mandler

Slik gjør du

  1. Kok byggris i en kjele med lettsaltet vann, 12-15 minutter.
  2. Rens fisken for finner og bein og skjær til porsjonsstykker. Kok opp usaltet vann i en vid kjele og legg i fiskestykkene. Kok opp, sett på lokk og trekk kjelen av platen. Fisken skal trekke i 8-9 minutter.
Fiskens trekketid (koketid) avhenger av størrelse på fiskestykkene men den beste indikasjonen på at fisken er ferdig er at den akkurat begynner flaker seg.
  1. Varm opp halvparten av olivenoljen i en stor stekepanne og stek grønnkål til den akkurat faller sammen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Anrett grønnkål på tallerkener og topp med byggris og grovhakkede mandler. Ringle over med god olivenolje før servering.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant