Klippfisk med urte- og paprikasaus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lekre klippfiskfileter eller -loins servert med en fargerik og nydelig paprikasaus med masse hakkede urter. En nydelig vri på den tradisjonelle bacalaoen.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g klippfisk loin (ferdig utvannet)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk sitron

Urte- og paprikasaus:

  • 12 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 stk rød paprika
  • 2 stk tomat
  • 1 dl kyllingbuljong (utblandet) eller grønnsaksbuljong
  • 14 ts chiliflakes
  • 1 ts sukker
  • 3 ss hakkede friske urter
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i porsjonsstykker og tørk dem med litt tørkepapir.
  2. Ha litt olje i bunnen av en ildfast form og legg i fiskestykkene. Drypp over litt sitronsaft og krydre med salt og pepper. Sett lokk på formen eller dekk den med aluminiumsfolie.
  3. Sett formen midt i ovnen på 180 °C og stek i 20 minutter.
  4. Finhakk løk og hvitløk. Fjern kjernehuset i paprika og den myke innmaten i tomat. Finhakk alt.
  5. Varm en stekepanne med olje og fres løken til den er myk og blank. Tilsett hvitløk, paprika og tomat og fres videre i noen minutter. Tilsett chili og buljong og la det hele koke inn til det meste av væsken har fordampet.
  6. Finhakk urter og bland inn i sausen. Smak til med salt, pepper og sukker. Visp inn det kalde smøret rett før servering. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.

Server gjerne med små kokte poteter eller ris.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.