Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Lun salat med blodpudding, epler og linser
Blodpudding i salaten, sa du? Ja, hvorfor ikke? Blodpudding er næringsrikt og har masse smak, og om du er opptatt av å bruke alle deler av dyret, er denne salaten et bra sted å starte.
- 1 ss honning
- 1 ss dijonsennep
- 2 ss eplecidereddik
- 5 ss olivenolje
- 100 g puylinser
- 2 stk. eple
- 2 stk. sjalottløk
- 2 ss smør
- 400 g blodpudding
Tirsdag
Enkel kyllingramen
Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter og dette er en rask og enkel variant der du bruker ferdig kyllingkraft smakssatt med blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste. Serveres med nudler, kokte egg, skiver av saftig kyllingkjøtt, sprøe grønnsaker og frisk koriander.
- 1.5 l kyllingkraft
- 3 båt hvitløk
- 2 stk. rød chili
- 1 stk. stjerneanis
- 0.5 stk. sitrongress
- 2 ss frisk ingefær
- 2 ss miso (soyabønnepasta)
- 4 stk. egg
- 160 g eggnudler
- 300 g kyllingfilet
- 1 ss margarin
- 2 ss chilipaste (sambal oelek)
- 2 stk. gulrot
- 4 stk. vårløk
- 2 ss frisk koriander
Onsdag
Pasta al limone
Sitronpasta, eller pasta limone, er en enkel pastarett med tydelig smak av frisk sitron. Denne populære pastaretten kan lages både med og uten fløte, og her har du fløtevarianten - kremet og frisk! Denne retten kan du lage med tørket pasta, men hvis du skal sette en ekstra spiss på den så lager du den med hjemmelaget pasta. Serveres alene som en lett lunsj eller som tilbehør til kylling eller hvit fisk.
- 1 båt hvitløk
- 1 stk. sitron
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ss nøytral olje
- 1.5 dl kremfløte
- 50 g smør
- 400 g pasta
- 60 g parmesan
- 2 ss frisk persille
Torsdag
Seibiff med løk
Sei er med sitt litt mørke kjøtt en anvendelig og smakfull matfisk. Seibiff med løk er god, norsk tradisjonsmat og en velkjent hverdagsklassiker.
- 3 stk. løk
- 2 ss margarin
- 800 g seifilet
- 4 ss hvetemel
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss smør
- 0.5 stk. purre
- 250 g cherrytomat
- 100 g frisk spinat
- 2 ss olivenolje
Fredag
THAI MOO SATAY - svinesatay med peanøttsaus og salat
Svinekjøtt er mye brukt i thailandsk matlaging, og det milde, magre svinekjøttet smaker nydelig sammen med kraftige og spennende smakene i det thailandske kjøkkenet. Får du først smaken for dette er del lett å bli hekta!
- 2 ss rød curry paste
- 2 ss soyaolje
- 2 dl kokosmelk
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 2 dl kokosmelk
- 1 ss rød curry paste
- 1 ss sukker
- 1 ss tamarindsaus
- 2 ss peanøttsmør
- 1 ss peanøtter
- 0.5 dl riseddik
- 1 dl sukker
- 1 ts salt
- 300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. agurk
- 2 stk. rød chili
- 2 stk. sjalottløk
- 65 g frisk spinat
- 3 ss frisk koriander
Lørdag
Greske kjøttboller
Greske kjøttboller av lam med gresk salat og tzatziki gir gode minner om sol, sommer og greske tavernaer.
- 400 g kjøttdeig av lam
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 båt hvitløk
- 0.5 stk. rød chili
- 1 ts tørket rosmarin
- 2 stk. tomat
- 0.5 stk. agurk
- 0.5 stk. rødløk
- 0.5 stk. sitron
- 1 stk. fetaost
- 1 ts tørket oregano
- 3 ss virgin olivenolje
Søndag
Steinbit i ovn med sitron og urter
Steinbiten har ikke akkurat utseendet med seg, men det hvite fiskekjøttet er fast, smakfullt og enkelt å tilberede. Her har vi bakt steinbitfilet i ovnen med et spennende lokk av gresk yoghurt med sitron og urter.
- 800 g steinbitfilet
- 1 dl gresk yoghurt
- 3 ss parmesan
- 4 ss frisk kruspersille
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. sitron
- 1 ss frisk timian
- 4 ss griljermel
- 1 ss olivenolje
Dessert
Mokkamousse
Er du på utkikk etter en lekker og smakfull dessert som kan lages ferdig i god tid? Her har du en nydelig mokkamousse med smak av kaffe og sjokolade - perfekt avslutning på et forseggjort måltid.
- 200 g mørk sjokolade, 70% kakao
- 0.5 dl espressokaffe
- 4 stk. egg
- 2 dl kremfløte
- 50 g melis
- 2 ss kaffelikør
- 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
- 100 g hvit sjokolade
For barna
Bifftaco
Bifftaco med mangosalsa. Her kan du bruke den typen biff du vil, for eksempel ytrefilet, mørbrad eller flatbiff. For best resultat, legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det. Hvis du vil kan du bruke hjemmelaget tacokrydder. Hvis du ikke har små tortillalefser, kan du bruke større lefser eller bruke en utstikker til å stikke ut små lefser av noen store. Server gjerne med litt ekstra lime, hvis du liker det.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






