Hopp til hovedinnhold
matprat logo
THAI MOO SATAY - svinesatay med peanøttsaus og salat

THAI MOO SATAY - svinesatay med peanøttsaus og salat

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 ss rød curry paste
  • 2 ss soyaolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker

Peanøttsaus:

  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss rød curry paste
  • 1 ss sukker - gjerne palmesukker
  • 1 ss tamarindsaus eller litt limesaft
  • 2 ss grovt peanøttsmør
  • 1 ss hakkede peanøtter til topping

Salatdressing:

  • 0,5 dl riseddik
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts salt

Salat:

  • 1 stk. agurk i tynne staver
  • 2 stk. rød chili i lange skiver
  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 65 g frisk spinat
  • 3 ss frisk koriander

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svinekjøtt er mye brukt i thailandsk matlaging, og det milde, magre svinekjøttet smaker nydelig sammen med kraftige og spennende smakene i det thailandske kjøkkenet. Får du først smaken for dette er del lett å bli hekta!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 ss rød curry paste
  • 2 ss soyaolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker

Peanøttsaus:

  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss rød curry paste
  • 1 ss sukker - gjerne palmesukker
  • 1 ss tamarindsaus eller litt limesaft
  • 2 ss grovt peanøttsmør
  • 1 ss hakkede peanøtter til topping

Salatdressing:

  • 0,5 dl riseddik
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts salt

Salat:

  • 1 stk. agurk i tynne staver
  • 2 stk. rød chili i lange skiver
  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 65 g frisk spinat
  • 3 ss frisk koriander

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med salat og peanøttsausen.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB12 11.07.2025 16:38:43