Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Rask middagsgryte med kjøttdeig
En enkelt og smkafull middagsgryte med kjøttdeig, grønnsaker og potet. Denne gryteretten passer for hele familien, og er super å diske opp med i en hektisk hverdag.
- 400 g karbonadedeig
- 2 ss margarin
- 1 stk. løk
- 4 stk. gulrot
- 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 4 stk. potet
- 1 boks hermetiske tomater
- 5 dl vann
- 0.5 stk. kjøttbuljongterning
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss tørket oregano
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Tirsdag
Fiskeboller i karrisaus
Fiskeboller i karrisaus er skikkelig retromat, og like godt i dag som på 1970-tallet! Om noen i familien er skeptisk til karrismaken, så lag sausen uten, og dryss karri over på tallerkenen.
- 2 ss margarin
- 2 ts karri
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 2 dl kraft fra fiskeboller
- 1 boks hermetiske fiskeboller
- 3 stk. gulrot
- 1 stk. eple
- 0.5 stk. sitron
- 1 ts sukker
Onsdag
Baked feta pasta
Har du fått med deg den trendy Tik Tok pastaen? Her får du oppskriften på den enkle og smakfulle pastaretten med ovnsbakt fetaost, tomater og pasta. Rask og supergod middag!
- 250 g cherrytomat
- 200 g fetaost
- 3 ss nøytral olje
- 2 båt hvitløk
- 2 ts tørket oregano
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 200 g pasta
- 1 dl vann
- 0.5 stk. sitron
- 4 stilk frisk basilikum
Torsdag
One pot med kylling
Ingenting er som middager som lager seg selv mens du gjør andre ting! Denne risottovarianten blander alt i samme gryte, og sparer både tid og oppvask. vi bruker kylling lårfilet, som tåler tøffere behandling enn kyllingfilet.
- 1 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 0.5 stk. grønn squash
- 0.5 stk. aubergine
- 1 stk. rød paprika
- 400 g kylling lårfilet
- 3 ss olivenolje
- 0.5 ts tørket oregano
- 0.25 ts chiliflakes
- 2 stk. tomat
- 2.5 dl arborioris (risottoris)
- 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
Fredag
Sandwich med tonkatsu
Skal du kose deg med noe skikkelig digg - da skal du lage en tonkatsu sandwich, eller en tonkatsu sando som de kaller det i Japan. Deilig, panert svinenakke servert i toast med finstrimlet kål og tonkatsusaus! Nam!
- 3 ss ketchup
- 3 ss worchestershiresaus
- 2 ts soyasaus
- 1 ts sukker
- 2 stk. nakkekoteletter av svin
- 5 ss hvetemel
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 stk. egg
- 2 dl panko brødkrum
- 0.5 l frityrolje
- 150 g hodekål
- 4 skive brød
- 1 ss smør
- 1 stk. vårløk
- 4 stilk frisk koriander
Lørdag
Spansk paella
Med en flott og innholdsrik paella er det dekket til spansk fiesta! Bruk sesongens skalldyr, sett frem skylleboller for fingrene på bordet og nyt.
- 200 g chorizopølse
- 1 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. grønn paprika
- 1 dl olivenolje
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 0.5 g safran
- 1 ts røkt paprikapulver
- 500 g paellaris
- 2 l hønsebuljong (utblandet)
- 500 g reker
- 100 g friske blåskjell
- 6 stk. sjøkreps
- 0.5 stk. sitron
Søndag
Lammestek med fløtegratinerte poteter
Her er oppskriften på klassisk lammestek med hvitløk og rosmarin, servert med deilige, fløtegratinerte poteter og en lammesjysaus. Enkelt, saftig og velsmakende!
- 1 stk. lammelår
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 båt hvitløk
- 4 stilk frisk rosmarin
- 1 stk. løk
- 3 stk. gulrot
- 3 dl vann
- 1.5 kg potet
- 2 stk. løk
- 2 ss smør
- 6 dl matfløte
- 2 dl hvitost
- 6 dl stekesjy
- 3 ss hvetemel
- 2 ss solbærsaft
- 2 ts soyasaus
Dessert
Saftig appelsinkake
Dette er en supersaftig og frisk appelsinkake som smaker deilig til kaffen. Kaken er også fin å ha med seg i tursekken på fjellet i påsken.
- 300 g smør
- 3 dl sukker
- 5 stk. egg
- 1 stk. appelsin
- 0.75 dl appelsinjuice
- 1.5 ts bakepulver
- 6 dl hvetemel
- 2 stk. appelsin
- 300 g melis
- 2 stk. eggehvite
- 1 stk. appelsin
For barna
Dinosauregg
Har du lyst til å forvandle vanlige kokte egg til dinosauregg? I denne oppskriften lager vi tre egg med ulik farge. Hvis du vil koke flere enn 3 egg, kan du lage flere glass og velge de fargene du liker best. De tar ikke så lang tid å lage, men bør ligger i kjøleskapet i 3 timer, eller over natten, for å få skikkelig farge. Jo lengre de ligger, jo mørkere farge får de!
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







