Ingredienser

  • 2 stk. nakkekoteletter av svin
  • ca. 5 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. egg
  • ca. 2 dl panko brødkrum
  • ca. 0,5 l olje til fritering

Tonkatsusaus:

  • 3 ss ketchup
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sukker

Til servering:

  • 150 g hodekål
  • 4 skiver brød
  • 1 ss smør til steking
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 4 stilker frisk koriander (kan sløyfes)
Del

Sandwich med tonkatsu

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skal du kose deg med noe skikkelig digg - da skal du lage en tonkatsu sandwich, eller en tonkatsu sando som de kaller det i Japan. Deilig, panert svinenakke servert i toast med finstrimlet kål og tonkatsusaus! Nam!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 stk. nakkekoteletter av svin
  • ca. 5 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. egg
  • ca. 2 dl panko brødkrum
  • ca. 0,5 l olje til fritering

Tonkatsusaus:

  • 3 ss ketchup
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sukker

Til servering:

  • 150 g hodekål
  • 4 skiver brød
  • 1 ss smør til steking
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 4 stilker frisk koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Start med tonkatsu dippen. Bland sammen ingrediensene og la sausen stå å trekke smak mens du lager resten. Du kan også bruke en ferdigkjøpt tonkatsusaus om du får tak i. 
  2. Finsnitt kål. Bruk gjerne en mandolin, grønnsakskreller eller ostehøvel til å snitte med, da får du tynne fine strimler. Legg strimlene i en bolle med kaldt vann, gjerne isvann, da blir de supersprø til serveringen.
  3. Skjær bort beina på nakkekotelettene. Bruk en kjøtthammer, eller noe egnet og bank kotelettene til de er 1- 1 1/2 cm tykke. 
  4. Finn frem 3 dype tallerkener. Bland sammen hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen egg i den andre og ha panko i den tredje. Du kan også panere i brødkrum, cornflakes, eller annet om du ønsker det.
  5. Fyll frityrolje i en egnet gryte eller dyp stekepanne. Du bør minst ha minst 2 cm olje i gryten/pannen. Varm opp oljen. 
  6. Dypp kotelettene først i melblandingen, deretter i egget og til sist i panko. Sørg for at kotelettene er godt dekket med panko rundt det hele.
  7. Sjekk at oljen er varm nok. Ideell temperatur er ca. 180 °C. Bruk et digitalt steketermometer eller sjekk med en tresleiv. Bruser det rundt sleiven, er oljen varm nok. 
  8. Legg nedi kotelettene og friter til de er gyllenbrune, 3-4 minutter på hver side.
  9. Legg kotelettene på en rist eller et ark kjøkkenpapir så noe av oljen får renne av. 
  10. Stek brødskiver i en stekepanne, gjerne med litt smør, til de er sprø. Eller rist dem stekeovn eller i brødrister. 
  11. Legg litt kål på et par brødskiver, legg på den panerte schnitzelen, topp med mer kål og litt saus, legg på en skive til, og del sandwichen i to. Server med ekstra saus, og eventuelt finsnittet vårløk og koriander.  

sandwich med tonkatsu

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant