Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bankekjøtt

Bankekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g bankekjøtt av storfe , eventuelt kjøtt fra bog
  • 1 stk. løk , i grove biter
  • 5 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss smør , til steking
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6 stk. hel pepper
  • 6 dl oksekraft , eventuelt oksebuljongterning og vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bankekjøtt er en av de gode, gamle traverne på middagsbordet. Dette er enkel mat som er rask å forberede, men som trenger lang tid og lav temperatur for å få fram deilig mørhet og god smak. Langsom hurtigmat, kan du si.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g bankekjøtt av storfe , eventuelt kjøtt fra bog
  • 1 stk. løk , i grove biter
  • 5 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss smør , til steking
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6 stk. hel pepper
  • 6 dl oksekraft , eventuelt oksebuljongterning og vann

Slik gjør du

Visste du at: Norge består av store områder med gress, urter og andre vekster. Disse områdene kan brukes til mat, men da er vi avhengig av våre drøvtyggere som storfe og sau.

  1. Brun løk i litt smør og legg over i en gryte.
  2. Skjær kjøtt i ca. 1,5 cm tykke skiver. Bland sammen mel, salt og pepper og vend kjøttskiver i melblandingen. Rist av overflødig mel og brun kjøttet i resten av smøret i varm stekepanne. Legg kjøttet over i gryten etter hvert som det er ferdig brunet.
  3. Tilsett krydder og hell på kokende kraft til kjøttet er nesten dekket. Kok opp og senk varmen. La retten trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca. 2 timer. Rør forsiktig i gryten en gang i blant, slik at kjøtt og løk ikke fester seg i bunnen av gryten.
  4. Smak til med salt og pepper, og juster eventuelt fargen med litt sukkerkulør.

Server med kokt potet, fersk ertestuing eller stuet kål og tyttebærsyltetøy.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB12 10.06.2023 17:31:04