Ingredienser

  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 1 ss olje
  • 3 ss rømme
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Salat:

  • 0,5 bukett brokkoli
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann til koking
  • 0,5 stk. mango i små terninger
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 0,5 pakke babyspinat (á 65 g)
  • ca. 200 g varmrøkt laks
  • 2 ss krutonger
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

526kcal

Energi

27,3g

Fett

31,7g

Protein

35,4g

Karbohydrater

3,4mg

Jern

Del

Salat med varmrøkt laks

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En sunn og mettende lunsjsalat med smakfull varmrøkt laks. Lag gjerne salaten på glass med basilikumdressing i bunnen, da både ser salaten fresh ut og holder seg sprø og god til du skal spise.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 1 ss olje
  • 3 ss rømme
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Salat:

  • 0,5 bukett brokkoli
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann til koking
  • 0,5 stk. mango i små terninger
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 0,5 pakke babyspinat (á 65 g)
  • ca. 200 g varmrøkt laks
  • 2 ss krutonger
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

526kcal

Energi

27,3g

Fett

31,7g

Protein

35,4g

Karbohydrater

3,4mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kjør basilikunblader og olje sammen med en stavmikser eller i en liten hurtighakker, bland inn rømme og smak til med salt og pepper. Hell dressingen i bunnen på er stort glass med lokk. 
  2. Kok quinoa i en liten kjele med vann etter anvisning på pakken. Avkjøl.
  3. Del brokkoli i små buketter og legg dem ned i glasset. 
  4. Ha den avkjølte quinoaen i glasset og legg i mangoterninger, vårløk og spinatblader. 
  5. Del fisken i små biter og legg den over spinaten i glasset før du tar på litt krutonger og eventuelt noen friske urter. Spis med en gang eller skru på lokk. 
La salaten stå oppreist til du skal spise den, da holder grønnsakene seg friske og sprø. Snu glasset på hodet slik at dressingen blander seg med resten av salaten rett før servering. Du kan godt bytte ut den varmrøkte laksen med rester av kald kokt eller stekt fisk fra en middag.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant