Irish stew

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Irish stew er kanskje den mest kjente matretten fra Irland Som vår fårikål, blir den laget på de råvarene somer tilgjengelige - lamme- eller fårekjøtt og lokalt dyrkede rotgrønnsaker. Ingredienslisten kan variere noe. Puristene vil kun ha kjøtt, poteter og løk i gryta, mens andre drister seg til også å tilsette gulrot, nepe og kål. 

Ingredienser

  • kg lammebog i skiver
  • 1 stk hodekål
  • 8 stk potet
  • 1 stk sellerirot
  • 2 stk gulrot
  • 4 stk løk
  • 6 dl vann
  • ts salt
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts pepper
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Rens kålen og skjær 3-5 cm store stykker. Dersom bogskivene er store, deler du dem i to.
  2. Del poteter, selleri og gulrot  i grove biter. Skrell og del løken i fire. Ha kjøtt og grønnsaker over i en gryte, hell på vann og kok opp.
  3. Fjern skummet og ha i laurbærblad og litt salt. La det småkoke i minst én time. Smak til med salt og pepper.
  4.  Dryss litt hakket persille over hver porsjon før servering i dype skåler.

 Server gjerne flatbrød eller brød til.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.