Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Irish stew

Ingredienser

  • 1,5 kg lammebog i skiver
  • 1 stk. hodekål
  • 8 stk. potet
  • 1 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. løk
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts pepper
  • 2 ss finhakket bladpersille
Del

Irish stew

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Irish stew er kanskje den mest kjente matretten fra Irland Som vår fårikål, blir den laget på de råvarene somer tilgjengelige - lamme- eller fårekjøtt og lokalt dyrkede rotgrønnsaker. Ingredienslisten kan variere noe. Puristene vil kun ha kjøtt, poteter og løk i gryta, mens andre drister seg til også å tilsette gulrot, nepe og kål. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1,5 kg lammebog i skiver
  • 1 stk. hodekål
  • 8 stk. potet
  • 1 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. løk
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts pepper
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Rens kålen og skjær 3-5 cm store stykker. Dersom bogskivene er store, deler du dem i to.
  2. Del poteter, selleri og gulrot  i grove biter. Skrell og del løken i fire. Ha kjøtt og grønnsaker over i en gryte, hell på vann og kok opp.
  3. Fjern skummet og ha i laurbærblad og litt salt. La det småkoke i minst én time. Smak til med salt og pepper.
  4.  Dryss litt hakket persille over hver porsjon før servering i dype skåler.

 Server gjerne flatbrød eller brød til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB15 07.02.2023 15:51:46