Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Halloumi med bakt gresskar
Bakt gresskar i en lun salat med deilig halloumi er enkel og fristende hverdagsmiddag. Server salaten med en frisk og syrlig dressing som setter prikken over i’en.
- 0.5 stk. flaskegresskar
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 ss honning
- 0.5 dl nøytral olje
- 1 båt hvitløk
- 0.5 potte frisk gressløk
- 0.5 stk. appelsin
- 0.25 ts kvernet pepper
- 250 g halloumiost
- 65 g ruccula
- 0.5 stk. rødløk
Tirsdag
Stekt torsk med kremet spinat
En enkel og nydelig hverdagslig fiskemiddag som alle kan like. Kremet spinat er saus og grønnsak i ett. Torsk kan byttes ut med det fiskeslaget du liker best. Smaker godt med kokte poteter til.
- 800 g torskeloin
- 2 ss smør
- 300 g frisk spinat
- 2 stk. vårløk
- 1 båt hvitløk
- 3 dl kremfløte
- 0.25 ts revet muskatnøtt
Onsdag
Sticky kylling med gresskar og pastasalat
Saftige kyllinglår penslet med sticky, asiatisk saus er en skikkelig digg middag du kan diske opp med på en helt vanlig hverdag, eller til en kosekveld i helgen. Server med en fargerik og smakfull pastasalat.
- 4 stk. kylling overlår
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 stk. flaskegresskar
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss nøytral olje
- 3 båt hvitløk
- 4 ss søt soyasaus (ketjap manis)
- 2 ss honning
- 1 stk. appelsin
- 100 g tagliatelle
- 1 ss nøytral olje
- 65 g ruccula
- 0.5 stk. rødløk
- 0.5 potte frisk gressløk
Torsdag
Alt i ett-form med laks og grønnsaker
Middagsfavoritten laks i ny drakt - denne lakseformen er enkel, rask og smaker nydelig - og kanskje best av alt: den lager seg selv i stekeovnen mens du kan gjøre andre viktige ting.
- 800 g laksefilet
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 pk persille
- 4 stk. potet
- 2 stk. gulrot
- 200 g sellerirot
- 0.5 stk. fennikel
- 0.5 stk. purre
- 6 dl matfløte
- 2 båt hvitløk
Fredag
Fylt paprika med ris og karbonadedeig
Har du igjen litt rester igjen av gårsdagens middag, men ikke nok til et helt måltid? Fylt paprika er løsningen! Vi brukte kald ris og rester av stekt karbonadedeig - kanskje du har noe annet? Framgangsmåten er den samme, og smaken på fyllet varieres med det du har for hånden. Rester av ris og couscous passer også godt som fyll i paprika!
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 ss bladpersille
- 2 ss olivenolje
- 200 g karbonadedeig
- 2 dl kokt ris
- 0.5 ts chilipulver
- 4 ss salsa
- 4 stk. rød paprika
Lørdag
Lammebiff med glaserte grønnsaker
Når høstmørket senker seg og kulda setter inn er det deilig å kose seg med noe ekstra godt. Norsk lammefilet eller mørbrad egner seg utmerket til denne nydelige retten.
- 800 g ytrefilet av lam
- 3 ss smør
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk. gulrot
- 2 stk. persillerot
- 2 stk. gulbete
- 1 ss sukker
Søndag
Røkt svinekam med potetgrateng
Helstekt røkt svinekam servert med potetgrateng og rødkål-slaw er deilig vintermat med mye smak. Beregn minst 300 gram røkt svinekam pr. porsjon, siden mye går bort i bein.
- 1.5 kg røkt svinekam
- 1 ts kvernet pepper
- 2 dl vann
- 200 g rødkål
- 0.5 ts salt
- 1 stk. rødløk
- 2 ss majones
- 3 ss lettrømme
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ss frisk timian
- 600 g mandelpotet
- 2 ss smør
- 1 dl melk
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 100 g revet ost
Dessert
Amerikansk gresskarpai
Pumpkin Pie på Thanksgiving er nesten like viktig som selve kalkunen for de fleste amerikanere. Gresskar er søtt og mildt i smaken, og krydret med aromatiske kryddere som muskat, kanel og ingefær gjør den seg perfekt i et sprøtt paiskall som en søt avslutning på årets store kalkunmiddag.
- 200 g hvetemel
- 150 g smør
- 2 ss vann
- 450 g gresskar
- 0.25 ts salt
- 4 stk. egg
- 2 dl sukker
- 100 g smør
- 1 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts malt kanel
- 1 ts malt allehånde
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.5 ts malt muskat
- 2 ts vaniljesukker
- 200 g gresskarpuré
- 1 boks vikingmelk
For barna
Sjakkruter
Sjakkrutede kjeks! Disse er supersøte å lage til jul, eller resten av året. Smøret bør være romtemperert. Det betyr at det bør stå i romtemperatur en stund før du begynner, slik at det blir mykt. 1 porsjon gir ca. 25 kjeks. Hvem skal du dele disse med?
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







