Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Halloumi med bakt gresskar

Ingredienser

  • 0,5 stk. flaskegresskar
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 250 g halloumiost
  • 65 g ruccula
  • 0,5 stk. rødløk i tynne skiver

Dressing:

  • 1 ss honning
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 0,5 dl olje
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,5 potte finhakket frisk gressløk
  • revet skall av 0,5 stk. appelsin
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Halloumi med bakt gresskar

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bakt gresskar i en lun salat med deilig halloumi er enkel og fristende hverdagsmiddag. Server salaten med en frisk og syrlig dressing som setter prikken over i’en.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 0,5 stk. flaskegresskar
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 250 g halloumiost
  • 65 g ruccula
  • 0,5 stk. rødløk i tynne skiver

Dressing:

  • 1 ss honning
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 0,5 dl olje
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,5 potte finhakket frisk gressløk
  • revet skall av 0,5 stk. appelsin
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 180 °C. 
  2. Skjær gresskar i skiver og legg skivene på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over olje, krydre med salt og pepper. Bak skivene midt i ovnen til de er møre, ca. 20-25 minutter.
Flaskegresskar kalles også butternut sqush, og finnes i ulike størrelser. Det halve gresskaret vi brukte veide ca. 900 gram.
  1. Visp sammen eddik og honning, og spe med olje i en tynn stråle mens du visper. Ha i hvitløk, gressløk og appelsinskall.
Når du river appelsinskall: Skyll skallet godt og riv kun av det oransje skallet, da det hvite under har en bitter smak. Vær oppmerksom på at du skal bruke saft av appelsin i gjenoppskriften som er knyttet til denne oppskriften.
  1. Skjær halloumi i skiver (1/2 - 1 cm). Stek skivene i en tørr og varm stekepanne til de har fått en gyllen og fin farge på begge sider, 2-3 minutter.
  2. Fordel bakt gresskar på to tallerkener. Bland ruccula og rødløk i skiver sammen med litt dressing og legg på tallerkenen. Legg osten på toppen og server resten av dressingen ved siden av. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 26.03.2023 17:51:54