Halloumi med bakt gresskar

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Bakt gresskar i en lun salat med deilig halloumi er enkel og fristende hverdagsmiddag. Server salaten med en frisk og syrlig dressing som setter prikken over i’en.  Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Sticky kylling med gresskar og pastasalat.

Ingredienser

  • 12 stk flaskegresskar
  • 1 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 250 g halloumiost
  • 65 g ruccula
  • 12 stk rødløk i tynne skiver

Dressing:

  • 1 ss honning
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 12 dl olje
  • 1 båt revet hvitløk
  • 12 potte finhakket frisk gressløk
  • revet skall av 12 stk appelsin
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 180 °C. 

2. Skjær gresskar i skiver og legg skivene på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over olje, krydre med salt og pepper. Bak skivene midt i ovnen til de er møre, ca. 20-25 minutter.

Flaskegresskar finnes i ulike størrelser. Det halve gresskaret vi brukte veide ca. 900 gram.

3. Visp sammen eddik og honning, og spe med olje i en tynn stråle mens du visper. Ha i hvitløk, gressløk og appelsinskall.

Når du river appelsinskall: Skyll skallet godt og riv kun av det oransje skallet, da det hvite under har en bitter smak. Vær oppmerksom på at du skal bruke saft av appelsin i gjenoppskriften som er knyttet til denne oppskriften.

4. Skjær halloumi i skiver (1/2 - 1 cm). Stek skivene i en tørr og varm stekepanne til de har fått en gyllen og fin farge på begge sider, 2-3 minutter.

5. Fordel bakt gresskar på to tallerkener. Bland ruccula og rødløk i skiver sammen med litt dressing og legg på tallerkenen. Legg osten på toppen og server resten av dressingen ved siden av. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.