Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sticky kylling med gresskar og pastasalat

Sticky kylling med gresskar og pastasalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kylling overlår
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 stk. flaskegresskar
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Glaze:

  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss honning
  • saft av 1 stk. appelsin

Pastasalat:

  • 100 g tagliatelle eller annen pasta
  • 1 ss nøytral olje
  • 65 g ruccula
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 0,5 potte hakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1127 kcal
Fett 50 g
Protein 48 g
Karbohydrater 112 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige kyllinglår penslet med sticky, asiatisk saus er en skikkelig digg middag du kan diske opp med på en helt vanlig hverdag, eller til en kosekveld i helgen. Server med en fargerik og smakfull pastasalat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kylling overlår
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 stk. flaskegresskar
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Glaze:

  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss honning
  • saft av 1 stk. appelsin

Pastasalat:

  • 100 g tagliatelle eller annen pasta
  • 1 ss nøytral olje
  • 65 g ruccula
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 0,5 potte hakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1127 kcal
Fett 50 g
Protein 48 g
Karbohydrater 112 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan også bruke hele kyllinglår dersom du ikke får tak i overlår. Del kyllinglårene i leddet mellom overlår og klubbe før de stekes.
Flaskegresskar finnes i ulike størrelser. Det halve gresskaret vi brukte veide ca. 900 gram.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server den glaserte kyllingen med pastasalat, bakt gresskar og resten av den sticky sausen. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 13.05.2025 12:35:38