Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Sticky kylling med gresskar og pastasalat

Ingredienser

velg antall porsjoner

Glaze:

  • 1 ss olje til steking
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss honning
  • saft av 1 stk. appelsin

Pastasalat:

  • 100 g tagliatelle eller annen pasta
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss olje
  • 65 g ruccula
  • 0,5 potte hakket frisk gressløk
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
Del

Sticky kylling med gresskar og pastasalat

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige kyllinglår penslet med sticky, asiatisk saus er en skikkelig digg middag du kan diske opp med på en helt vanlig hverdag, eller til en kosekveld i helgen. Server med en fargerik og smakfull pastasalat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Glaze:

  • 1 ss olje til steking
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss honning
  • saft av 1 stk. appelsin

Pastasalat:

  • 100 g tagliatelle eller annen pasta
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss olje
  • 65 g ruccula
  • 0,5 potte hakket frisk gressløk
  • 0,5 stk. finhakket rødløk

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Legg kyllingen på et bakepapirkledd stekebrett eller i en stor ildfast form. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Sett brettet midt i stekeovn i 25-30 minutter.  
    Du kan også bruke hele kyllinglår dersom du ikke får tak i overlår. Del kyllinglårene i leddet mellom overlår og klubbe før de stekes.
  3. Skjær gresskar i store terninger (2x2 cm). Ha litt olje på gresskarterningene og krydre dem med salt og pepper. Legg dem inn i ovnen på brettet sammen med kyllingen. Stek dem i 15-20 minutter.
    Flaskegresskar finnes i ulike størrelser. Det halve gresskaret vi brukte veide ca. 900 gram.
  4. Varm olje i en liten kjele og fres hvitløk. Ha i søt soyasaus, honning og saft av appelsin. Senk varmen og la det hele småkoke til sausen tykner litt. Blir sausen for tykk, spe med litt vann.
    Vær oppmerksom på at du skal bruke litt appelsinskall i gjenoppskriften som er knyttet til denne oppskriften. Hvis du lager denne på dag 1, må du spare på skallet til dag 2.
  5. Kok pasta i en stor kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet, avkjøl noe og ha på litt olje.
  6. Pensle kyllingen med litt av sausen mot slutten av steketiden.
  7. Bland kokt pasta sammen med ruccula, rødløk og gressløk.

 Sever den glaserte kyllingen med pastasalat, bakt gresskar og resten av den sticky sausen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB14 05.12.2022 16:06:00