Sticky kylling med gresskar og pastasalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Saftige kyllinglår penslet med sticky, asiatisk saus er en skikkelig digg middag du kan diske opp med på en helt vanlig hverdag, eller til en kosekveld i helgen. Server med en fargerik og smakfull pastasalat. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Halloumi med bakt gresskar. 

Ingredienser

  • 4 stk kylling overlår
  • 2 ss olje
  • 12 stk flaskegresskar
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Glaze:

  • 1 ss olje til steking
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 2 ss honning
  • saft av 1 stk appelsin

Pastasalat:

  • 100 g tagliatelle eller annen pasta
  • 12 ts salt
  • 1 ss olje
  • 65 g ruccula
  • 12 potte hakket frisk gressløk
  • 12 stk finhakket rødløk

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Legg kyllingen på et bakepapirkledd stekebrett eller i en stor ildfast form. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Sett brettet midt i stekeovn i 25-30 minutter.  
    Du kan også bruke hele kyllinglår dersom du ikke får tak i overlår. Del kyllinglårene i leddet mellom overlår og klubbe før de stekes.
  3. Skjær gresskar i store terninger (2x2 cm). Ha litt olje på gresskarterningene og krydre dem med salt og pepper. Legg dem inn i ovnen på brettet sammen med kyllingen. Stek dem i 15-20 minutter.
    Flaskegresskar finnes i ulike størrelser. Det halve gresskaret vi brukte veide ca. 900 gram.
  4. Varm olje i en liten kjele og fres hvitløk. Ha i søt soyasaus, honning og saft av appelsin. Senk varmen og la det hele småkoke til sausen tykner litt. Blir sausen for tykk, spe med litt vann.
    Vær oppmerksom på at du skal bruke litt appelsinskall i gjenoppskriften som er knyttet til denne oppskriften. Hvis du lager denne på dag 1, må du spare på skallet til dag 2.
  5. Kok pasta i en stor kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet, avkjøl noe og ha på litt olje.
  6. Pensle kyllingen med litt av sausen mot slutten av steketiden.
  7. Bland kokt pasta sammen med ruccula, rødløk og gressløk.

 Sever den glaserte kyllingen med pastasalat, bakt gresskar og resten av den sticky sausen. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.