Ingredienser

  • 800 g torskeloin eller torskefilet
  • 2 ss smør

Kremet spinat

  • 300 g frisk spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 3 dl fløte , matfløte eller créme fraîche
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Del

Stekt torsk med kremet spinat

(6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En enkel og nydelig hverdagslig fiskemiddag som alle kan like. Kremet spinat er saus og grønnsak i ett. Torsk kan byttes ut med det fiskeslaget du liker best. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g torskeloin eller torskefilet
  • 2 ss smør

Kremet spinat

  • 300 g frisk spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 3 dl fløte , matfløte eller créme fraîche
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Tørk torskefilet med kjøkkenpapir og skjær fileten i porsjonsstykker. Krydre med litt salt og kvernet pepper.
  2. Ha smør i en middels varm stekepanne. Når det slutter å bruse kan du legge i fiskestykkene. Stek til fiskefileten har fått en fin, gyllen farge på begge sider. Øs med litt av væsken som danner seg i stekepannen. 
  3. Skyll spinaten i kaldt vann og fjern de groveste stilkene. La den renne godt av seg. Finkutt vårløk. Ta vare på noe av vårløken til pynt.
  4. Ha spinat i en dyp stekepanne eller sauteringspanne og fres den til den faller sammen. 
  5. Tilsett det meste av vårløken (ta vare på litt til pynt), hvitløk og fløte/créme fraîche og kok opp. La alt koke noen minutter til fløten tykner litt. Smak til med muskat, salt og kvernet pepper.
  6. Ha resten av vårløken i stekepannen slik at den akkurat faller sammen, og bruk den til pynt på toppen av fisken.

Server med kokte poteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant