Stekt torsk med kremet spinat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En enkel og nydelig hverdagslig fiskemiddag som alle kan like. Kremet spinat er saus og grønnsak i ett. Torsk kan byttes ut med det fiskeslaget du liker best. 

Ingredienser

  • 800 g torskeloin eller torskefilet
  • 2 ss smør

Kremet spinat

  • 300 g frisk spinat
  • 2 stk vårløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 3 dl fløte , matfløte eller créme fraîche
  • ¼ ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Tørk torskefilet med kjøkkenpapir og skjær fileten i porsjonsstykker. Krydre med litt salt og kvernet pepper.
  2. Ha smør i en middels varm stekepanne. Når det slutter å bruse kan du legge i fiskestykkene. Stek til fiskefileten har fått en fin, gyllen farge på begge sider. Øs med litt av væsken som danner seg i stekepannen. 
  3. Skyll spinaten i kaldt vann og fjern de groveste stilkene. La den renne godt av seg. Finkutt vårløk. ta vare på noe av vårløken til pynt.
  4. Ha spinat i en dyp stekepanne eller sauteringspanne og fres den til den faller sammen. 
  5. Tilsett det meste av vårløken (ta vare på litt til pynt), hvitløk og fløte/créme fraîche og kok opp. La alt koke noen minutter til fløten tykner litt. Smak til med muskat, salt og kvernet pepper.
  6. Ha resten av vårløken i stekepannen slik at den akkurat faller sammen, og bruk den til pynt på toppen av fisken.

Server med kokte poteter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.